Kütahya Müzesi: Avrupa standartlarında sergileme ve zengin tarih ziyneti
Kütahya Müzesi: Avrupa standartlarında sergileme ve zengin tarih ziynetiyle keşfetmeye değer, tarih ve sanatın büyüleyici buluşması.
Kütahya Valisi Musa Işın, ziyaret edilen müzede bulunan eser sayısını ve sergilenen koleksiyonu vurgulayarak, müzenin Avrupa standartlarındaki bir deneyim sunduğunu belirtti. Yetkilinin açıklamasına göre müzede 62.701 tarihi eser bulunmakta ve bunlardan 3.300 adeti ziyarete açık durumda sergilenmektedir. Geri kalan eserler, muhafaza amacıyla müzenin arşivlerinde bekletilmektedir.
Kütahya’nın binlerce yıllık tarihinin bu mekanda somutlaşmış durumda görüldüğünü ifade eden Işın, Frigyalılar, Asurlular, Hititler, Romalılar, Selçuklular, Germiyanoğulları ve Osmanlı-Cumhuriyet dönemi gibi pek çok medeniyete ait izlerin bir arada bulunduğunu söyledi. Ziyaretçiler, müzenin bu zengin geçmişi gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor ve her adımda tarih bir kez daha gün ışığına çıkıyor.
Müze, modern tasarım ve çağdaş teşhir yöntemleriyle kuruldu. Işın, sergilenen eserlerin yanında, medeniyetimizin değerlerini en iyi şekilde yansıtan bir kurguya sahip olduğuna dikkat çekti ve gün geçtikçe hazinelerin daha net görülüp paylaşılabildiğini ifade etti.
Vali, Kütahya’nın pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bir şehir olduğuna vurgu yaparak, yeni kazılardan çıkabilecek değerli objelerin de müzede halkın teveccühüne sunulacağını kaydetti. Bu müzenin kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyor ve Kütahya’nın tanıtımı ile kadim mirasının daha geniş kitlelere ulaşacağını belirtti.
Programa ilgili birimlerden Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Baş, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç ile bazı il protokol üyeleri katıldı.