DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Kulüpler Birliği Başkanı duyurdu! Süper Lig ne süre başlayacak?

24.04.2020
A+
A-

Bakan Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla bugün video konferans yöntemiyle bir buluşma gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, TRT Spor’da yaptığı izah etme ile liglerin mümkün başlama tarihini verdi. Sepil, “Bu yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’da ve dünyanın her uygun sporun ne vakit başlayacağı tartışılıyor. Sağduyu gerçekleştirmek fazla zor. Bu konudaki mesuliyet TFF’de. Nihat Başkan, bazı öngörülerde bulundu ve bilgiler verdi. Bu konuda karar verici olan Sıhhat Bakanlığı ve Bilim Kurulu. Bunun sonucunda da futbol maçlarının devamı üstüne karar verilecek.

En mümkün senaryoları konuştuk. TFF Başkanı bize bu konularla ilgili veri verdi. Ayrıca Avrupa’da, keza Türkiye’de bu maçların bitirilmesiyle ilgili yüksek bir irade var. Herkesin amacı, bir şekilde bu sezonu son vermek olacak. En muhtemel süreklilik, 12-13-14 Haziran’da liglerin tekrar başlaması ve kalan 8 maç ile kupanın 26 Temmuz’da bitirilmesi. Tabii ki bu devamlılık, gözüken süreklilik ama ay sonunda TFF Başkanı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile yeniden duruma bakılacak” dedi.

“Maçları tek şehirde oynamak söz konusu değil”

Maçların tek bir şehirde oynanmasının mümkün olmadığını söyleyen Sepil, “Tek şehirde oynamak söz konusu yok. Maçlar seyircisiz oynanabilir. Bunların hepsinin benzer şehirde olması senaryosu söz konusu yok. Maçlar, takımların bulunduğu şehirlerde, zorunlu sağlık koşulları sağlanacak şekilde devam edecek. Federasyon, UEFA ve FIFA bunu her zaman söylüyor. Liglerin bitirilmesi yönünde irade var. Bugün yapılan konuşmalarda, liglerin bitirilmemesi ve bitmediği durumlarda neler yapılacağı konuşulmadı. Bugün haziran ortasında başlayıp, temmuz sonunda ligleri ve kupayı son vermek konuşuldu” dedi.

“Tüm dünyada kulüpler koskocoman kazanç kaybetti”

Toplantıda takımların parasal durumları hakkında da konuştuklarını aktaran Mehmet Sepil, “En önemli konulardan biri mali konulardı. Sayın Bakana, kulüpler ve federasyonlar durumlarını dile getirdi. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kulüpler çok büyük kazanç kaybetti. Bu konuda TFF ve Spor Bakanlığı olarak neler yapılabilir bunları tartıştık. Bir egzersiz grubu kurmaya karar verdik. TFF ve Süper Lig kulüpleri birlikte hızlıca bir grup kuracak. Sayın Bakan, moderatör olacak. Pandeminin oluşturduğu sorunları birlikte nasıl çözebiliriz, bunlar ortaya konulacak” biçiminde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.