DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Kubilay Tim Mert Sızıntı: ‘Hayalim Borussia Dortmund’

17.06.2020
A+
A-

Almanya’nın Düren takımında futbola başlayan ve sonradan genç yaşta Kasımpaşa’nın dikkatini çekerek lacivert-beyazlı takım göre transfer edilen kaleci Kubilay Tim Mert Akıntı, daha sonra Tuzlaspor’un kadrosuna dahil oldu. Bu sezon pozitif forma şansı bulamayan ve önümüzdeki sezon forma giymek istediğini söyleyen 21 yaşındaki futbolcu, “Benim önümde bu ligin en iyi kalecisi olan Bayram Olgun var. Baktığınız süre ligin de en düşük gol yiyen takımı biziz. Bayram abi antrenmanlarda beni fazla destekliyor.

Duruş pozisyonlarında çok tezgâhtar oluyor. mükemmel bir abim var benim orada. Bana güven veriyor. daima sabırlı olmamı söylüyor. Kaleciler genelde 25 yaşından daha sonra istediği kıvama geliyor. Bizim başkanımız aynı zamanda Diyarbekir’in de başkanı. Şayet önümüzdeki sezon beni oraya gönderebilir. Çünkü benim forma giyip gelişmemi istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Örnek aldığım ad Jan Oblak”

Önümüzdeki sezon oynaması gerektiğini de söyleyen genç file bekçisi, “Benim bir yerden başlamam gerekiyor. İyi bir seviyeye çıkmak için daha fazla forma giymeliyim. Türkiye’de mükemmel kaleciler var. Uğurcan, Ersin, Utku gibi genç ve nitelikli kaleciler var. Hocalarının onlara güven vermesi beni fazla mutlu ediyor. İnşallah benim için de önümüzdeki seneler bu şekilde olur” dedi.

Örnek aldığı ismin Atletico Madrid forması giyen Jan Oblak olduğunu açıklayan Kubilay, “Oblak, çok beğendiğim bir isim. Atletico Madrid, Liverpool’u Oblak bir uçtan bir uca eledi. Türkiye’de de Muslera, Mert Günok ve Boffin’i çok beğeniyorum. Takıma yüzde 100 adapte oluyorlar ve öteki oyuncuları sakinleştiriyorlar” dedi. Son olarak hedefinin lüzum Türkiye gerekse de Avrupa’da en üstteki seviye olduğunu söyleyen Kubilay, “Hayalimdeki ekip Borussia Dortmund” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.