DOLAR 32,3695
EURO 35,0050
ALTIN 2.325,46
BIST 9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Kuaförlerde hangi işleme talep arttı?

03.05.2022
A+
A-

Sıklıkla değişen trendlere saçları hemen uydurmak çok kolay değil. Özellikle kısa kesim saçlardan uzun model saçlara geçmek oldukça zaman alıyor. Beklemek istemeyen bir an önce uzun saçlara sahip olmak isteyen kadınların imdadına ise kaynak saç yöntemi yetişiyor. Kaynak saç yöntemi ile beklemeden birkaç saat içerisinde uzun ve hacimli görünen saçlara sahip olabilirsiniz.

Uzun saç modasının kurtarıcısı kaynak saçlar

Kaynak saç işlemi yapılırken en önemli nokta seçeceğiniz merkez ve saçınızın yapısıdır. İşlem görmüş, ince telli saçlara kaynak yöntemi yapılması tavsiye edilmez. Uygulanacak kaynak saça ağır geleceği için saç kopmasına sebep olabilir.

Tercih edeceğiniz merkezin işini bilen ve temizliğe dikkat etmesi oldukça önemlidir. Kaynak saçlar belirli aralıklar ile temizlenmelidir. Temizlenmeyen saçlar uygulanan kişide cilt hastalıklarına yol açabilir.

Kaynak saç yaptırmanın birden fazla çeşidi vardır

Kişinin saç yapısına ve istediği sonucuna göre uygulanacak yöntemler değişiklik göstermektedir. Sıklıkla tercih edilen yöntemler ise halka kaynak ve keratin kaynaktır.

Halka kaynak kolay uygulanabilir bir yöntem olduğu için tercih edilir. İşlem süresi diğer yöntemlere kıyasla oldukça kısadır. Keratin kaynak ise dayanıklılık açısından tercih edilmektedir. Saçın yapısında bulunduğu için kullanımı daha kolay bir yöntemdir.

Kişinin saç yapısına uygun olmayan yöntemlerin uygulanması saça zarar vermekle beraber kişinin saç derisinde de sorun yol açabilir. Kötü sonuçlar ile karşılaşmamak için kaynak saçı uygulayan merkezi iyi belirlemeli ve saçlarınızı işin uzmanına bırakmalısınız.

Kaynak saç için öneriler

Kaynak saç yaptırmanın öncesinde bir süre boya gibi kimyasal işlemleri sıklığını azaltın ve saç bakımı rutinlerini sıklaştırın. Bu sayede saçınız güçlenecek ve kaynak için ideal hale gelecektir.

Saç yapınıza uygun kaynak yöntemini tercih edin ve kaynak işleminden sonra saçlarınızı dipten taramayın.

İşlem sonrası saç bakımına özen göstermek oldukça önemlidir, kaynakların kullanım süresini uzatacaktır. Belirli aralıkla saç bakımı yaptırıp fön çektirmek en etkili yoldur.

Taktıracağınız kaynak saçların temizliğinden emin olun. Temiz olmayan kaynak saçlar saç derinizde istenmeyen hastalıklara sebep olacaktır.

Kaynak kullanımı ile saçlar kolaylıkla birbirine dolanabilir. Bu sorunun önüne geçmek için gece yatarken saçların hafifçe toplanması ya da örgü yapılması tavsiye edilir.

Taktırılan kaynak saçların sıklığına göre değişmekle birlikte saçların temizlenmesi oldukça güçtür. Saçınızı yıkarken zorluk çekebilirsiniz ve canınız acıyabilir. Bu ve benzeri sorunların önüne geçebilmek için kaynakları saç derinize çok gergin takılmadığına emin olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.