DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Krunoslav Simon: “Vücudum bana müsade verdiği sürece Anadolu Efes formasını giymek istiyorum”

16.05.2020
A+
A-

Dijital taraftar buluşmaları ile sosyal yalıtım döneminde taraftarlarının hayatına dokunan Anadolu Efes Spor Kulübü, bu hafta ise basketbolseverleri Hırvat basketbolcu Krunoslav Simon ile buluşturdu. Taraftarlarla bir arada olmaktan nedeniyle mutlu olduğunu açıklayan Simon, “Bu alıcı günlerde Anadolu Efes’i sevenleri bakmak fantastik bir duygu. Ayrıca bütün taraftarlarımıza da sezon boyunca verdikleri yardım için bir kez daha çok teşekkür ederim. Umarım Euroleague’de üstünlük elde ederek taraftarlarımızı çok mutlu edeceğiz” diye konuştu.
Evde geçirdiği zaman baştan başa çok kitap okuduğunu bildiren tecrübeli oyuncu, son olarak da Lee Child’ın kitaplarını okuduğunu söyledi.

“Anadolu Efes bünyesinde idareci elde etmek beni mutlu eder”
Simon, ‘Aktif basketbol kariyerinden sonra, Anadolu Efes’te idareci olmayı düşünür müsün?’ sorusunu şu şekilde yanıtladı:
“Şu lahza profesyonel kariyerime devam ettiğim için sadece sahaya konsantre olmuş durumdayım. Fakat basketbolu bıraktıktan sonradan Anadolu Efes Spor Kulübü bünyesinde yer almaya devam etmek beni fazla mutlu eder. Çünkü bu kulübü fazla seviyorum, burası fantastik bir organizasyon. Etrafımda böylesine hoş halk olması beni fazla mutlu ediyor. Umarım böyle bir fırsat karşıma çıkar.”

“Vücudum müsade verdiği sürece Anadolu Efes formasını giymek istiyorum”
Anadolu Efes’in yıldız oyuncusu Krunoslav Simon, kariyerinin devamı ile ilgili olarak, “Kulübüm benimle yola sürdürmek isterse bu durumdan çok memnun olurum. Çünkü Anadolu Efes formasını giymekten dolayı çok mutluyum. Vücudum bana müsade verdiği sürece bu kulübün formasını giymek istiyorum” dedi.

“Unutamadığım iki galibiyet var”
Unutamadığı maçları da ifade eden Simon, “Bu sezon fazla sayıda olağanüstü maçımız oldu. Deplasman maçı olarak Fenerbahçe Beko’yu yendiğimiz maçı söyleyebilirim. İç saha maçı olarak da Real Madrid’i farklı mağlup ettiğimiz maçı unutamıyorum” şeklinde konuştu.

“Taraftarların bana ‘Malatyalı’ demesi beni mutlu ediyor”
Taraftarların kendisine ‘Malatyalı’ demesi hakkındaki duygularını aktaran 34 yaşındaki basketbolcu, “Taraftarlarımızın bana Malatyalı diye hitap etmesi beni fazla mutlu ediyor. Çünkü taraftarlarla daha enerjik tahvil kurmamı sağlıyor. Malatya’dan fazla sayıda hediye de alıyorum. Bu durumun 44 numaralı formadan kaynaklandığını biliyorum. Ben küçük yaşlarda 4 numaralı formayı giyerdim. Fakat Anadolu Efes’te 4 numaralı formayı Doğuş Balbay giydiği için ben de 44’ü seçtim. Bu koşul da taraftarların bana Malatyalı demesini sağladı. Aramızdaki bu senet için hem taraftarlarımıza keza de kulübüme fazla teşekkürler. Gelecek dönemde kendisi de bir Malatyalı olan anonsörümüz Mustafa Özben ile Malatya’ya gidip orada vakit geçirmeyi çok istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Toni Kukoc’u söyleyebilirim”

Simon, çocukluğunda örnek aldığı biri olmadığı açıklama ederek, “Ama mutlaka birini seçmem gerekirse Hırvat bir oyuncu olduğu için Toni Kukoc’u söyleyebilirim. Kendisi, forma giydiği her takımda ülkemizi fazla başarılı şekilde temsil etti” dedi.

“Türk basketbolunun geleceği, Hırvat basketboluna tarafından daha açık”

Türk ve Hırvat basketbol kültürlerini kıyaslayan Simon, “İki ülkenin basketbol kültürünü karşılaştırmak şiddet. Ben basketbol oynamaya başladığımda Hırvat basketbolu fazla ileri düzeydeydi. Hem oyuncular ayrıca de takımlar bazında. Ancak şu an pek değil. Türk basketbolu ise enerjik ilerlemesine devam ediyor. Türk basketbolunun geleceğinin Hırvat basketboluna tarafından daha açık olduğunu söyleyebilirim. Çok sayıda genç kabiliyet var ve gelişmeye devam ediyorlar. NBA’de de fazla sayıda Türk oyuncu var. Hırvat basketbolu ise bir tedarik gerilemede” ifadelerini kullandı.

“Gençlere kendilerine inanmalarını ve fazla çalışmalarını öğüt ediyorum”

Krunoslav Simon, genç basketbolculara, “Her gence aynı şeyi söylüyorum. Öncelikle kendinize inanmalı, sonradan oyunu çok sevmeli, sonrasında da hayalinizi yapmak için fazla çalışmalısınız. Fakat bu şekilde iyi bir basketbolcu olabilirsiniz” tavsiyelerinde bulundu.

“Drazen Petrovic’ten sonra en iyi iki oyun kurucu olarak Diamantidis ve Jasikevicius”

Anadolu Efes’in Hırvat yıldızı, “Drazen Petrovic’ten daha sonra Avrupa’da oynayan en iyi iki oyun kurucu kimdi?” sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:
“Natürel ancak Drazen Petrovic koskocoman bir oyuncuydu. Kendisinden sonra ise iki oyuncuyu söyleyebilirim. Bana tarafından Dimitris Diamantidis ve Sarunas Jasikevicius çok iyi oyun kuruculardı.”

“Veteran takımlarında futbol oynamayı düşünebilirim”

Basketbolu bıraktıktan sonra futbol oynamayı düşündüğünü açıklayan Simon, “Çünkü ne süre anlamsız zaman bulsam futbol oynuyorum. Futbol benim tutkularımdan biri. Ufak yaşlarda futbol oynamak istedim fakat çok yetenekli olmadığım ve fazla koşmayı sevmediğim için basketbola geçtim. Faal basketbol kariyerimden daha sonra veteran takımlarında futbol oynamayı düşünebilirim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.