DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinde Son Durum

Kripto varlık yatırım ürünlerinde son durum hakkında en güncel bilgileri buradan bulabilirsiniz. Kripto para piyasalarındaki gelişmeleri kaçırmayın!

07.05.2024
A+
A-

Kripto varlık yatırım ürünleri, son dört haftadır art arda para çıkışları yaşayarak zorlu bir süreçten geçiyor. Bu durum, yeni Bitcoin ETF’lerinin lansmanına rağmen, yatırımcıların düşen fiyatlar karşısında endişe duyduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz hafta, toplamda 251 milyon dolarlık çıkışla Bitcoin yine en çok etkilenen varlık oldu. Ancak Ethereum, yedi haftalık çıkış serisini kırarak 30 milyon dolarlık giriş gördü. Bazı altcoin’ler de küçük miktarlarda girişler gösterdi.

Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinden Fon Akışı

Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinden Fon Akışı

Kripto varlık yatırım ürünleri üst üste dördüncü haftada da çıkış görmeye devam etti ve toplamda 251 milyon ABD doları çıkış yaptı. Hong Kong’da ise, ticarete başladığı ilk haftada 307 milyon ABD doları giriş sağlayan spot bazlı ETF’lerin başarılı bir lansmanı oldu. Çıkışlar özellikle ABD’de yoğunlaştı. Kanada, İsviçre ve Almanya da çıkış yaşayan diğer ülkeler arasındaydı.

Bitcoin: Bitcoin, Bitcoin yatırım ürünlerinden ayrılan 284 milyon ABD doları ile çıkışların ana sebebi oldu. Ethereum ise, Ethereum yatırım ürünlerine 30 milyon dolar akarak yedi haftalık çıkış serisini kırdı. Diğer bazı altcoin’ler de girişler gösterdi; Avalanche, Cardano ve Polkadot en önemli girişleri yaptılar.

Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinde Son Durum

Kripto varlık yatırım ürünlerinden çıkışlar, muhtemelen Bitcoin fiyatındaki düşüşten kaynaklanıyor. ABD’de yeni ihraç edilen ETF’lerin ortalama alım fiyatının Bitcoin başına 62.200 dolar olduğu tahmin ediliyor. Bitcoin fiyatının bu seviyenin %10 altına düşmesi, yatırımcılardan otomatik satış emirlerini tetikleyebilir.

Hong Kong’daki Durum: Hong Kong’da spot bazlı Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinin başarılı bir şekilde piyasaya girmesi, sektör için önemli bir gelişmeydi. ETF’lere, ticaretin ilk haftasında 307 milyon ABD doları tutarında akış görülmesi, yatırımcıların bu piyasaya olan ilgisinin devam ettiğini gösteriyor.

  • Ayrılan Miktarlar:
    • ABD: 504 milyon ABD Doları
    • Kanada: 9,6 milyon ABD Doları
    • İsviçre: 9,8 milyon ABD Doları
    • Almanya: 7,3 milyon ABD Doları
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.