DOLAR 32,2576
EURO 34,6724
ALTIN 2.395,07
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Kripto Piyasasında Dalgalanma ve Novogratz’ın Bitcoin Tahmini

Kripto piyasasında yaşanan dalgalanmalar ve ünlü yatırımcı Novogratz’ın Bitcoin için yapmış olduğu tahminler hakkındaki detaylı analiz. Kripto para piyasasındaki son gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

14.04.2024
A+
A-

Kripto Piyasasında Dalgalanma

Kripto Piyasasında Dalgalanma

Kripto para piyasası, Bitcoin fiyatındaki önemli düşüşün ardından bu hafta sarsıldı. Bu dalgalanma Orta Doğu’da artan gerilimlerle aynı zamana denk geldi ve sektör figürlerinin iyimser tahminlerine gölge düşürdü. Gelişmelerin ardından, milyarder Mike Novogratz, Bitcoin tahmini yaptı.

Novogratz’ın Bitcoin Tahmini

Novogratz'ın Bitcoin Tahmini

İran’ın İsrail’e füze ve drone saldırısına atfedilen fiyat düşüşü, kripto pazarının jeopolitik risklere karşı duyarlılığının altını çizdi. Novogratz barışçıl bir çözüm umudunu dile getirirken, çatışmayı çevreleyen belirsizlik, zaten istikrarsız olan ekonomik manzaraya yeni bir karmaşıklık katmanı daha ekliyor. Bu son düzeltme, Novogratz’ın Bitcoin’in 2024 sonuna kadar 100.000 dolar sınırını aşacağını tahmin ederek yükseliş duruşunu yinelemesinden birkaç hafta sonra geldi.

  • Novogratz, Bitcoin borsada işlem gören fonların (ETF’ler) artan popülaritesine ve varlığa yönelik artan kurumsal iştaha dayandırdı.
  • ABD Merkez Bankası’nın bu yıl faiz indirimi yapmasını bekliyordu ancak enflasyonda yaşanan artış, bu tahmini sorgulanır hale getirdi.

Orta Doğu’daki devam eden çatışma, jeopolitik gerilimlerin piyasa duyarlılığını nasıl bozabileceğinin önemli bir örneğini oluşturuyor. FED’in para politikası kararları da kripto para piyasasının şekillenmesinde önemli bir rol oynuyor.

Uzun vadede, Bitcoin’in benimsenmesini sağlayan temel temeller güçlü kalıyor. Artan kurumsal ilgi ve blockchain altyapısının gelişimi, uzun vadeli bir büyüme potansiyeli olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki aylar, Novogratz’ın yükseliş tahminlerinin doğruluğunun belirlenmesi açısından kritik önem taşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.