DOLAR 32,3117
EURO 34,7331
ALTIN 2.386,33
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Kripto Piyasasında Balinaların Etkisi ve İlgilendikleri Projeler

Kripto piyasasında balinaların yatırımları ve tercih ettikleri projeler hakkında detaylı bilgi edinin. Balinaların piyasaya olan etkilerini keşfedin ve en güncel projeleri takip edin.

21.04.2024
A+
A-

Bitcoin ve Altcoin Piyasasında Balinaların Etkisi

Son dönemde kripto para piyasasında balinaların (büyük yatırımcılar) aktif alım satım hamleleriyle dalgalanmalar yaşanmaktadır. Balinaların ilgi gösterdiği projelerde ani yükselişler görülürken, satış yaptıkları projelerde ise düşüşler yaşanmaktadır. Bu durum, piyasayı yönlendirme gücüne sahip balinaların ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

Ethereum (ETH) ve Balinaların İlgisi

Bir kripto para balinası, son dönemde Ethereum (ETH) satın alma konusunda oldukça istikrarlı. Savaş tehditleri ve diğer olumsuz haberlere rağmen ETH’nin tarihi bir alım fırsatı sunduğunu düşünen bu balina, büyük miktarlarda ETH biriktirmeye devam etmektedir. Veri sağlayıcısı Spot On-Chain’in aktardığı bilgilere göre balina, son alımlarında Binance’den 31.83 milyon dolar değerinde 10.119 adet ETH satın almıştır. Balinanın son 2 haftada toplamda 407 milyon dolar değerinde 127.387 adet ETH biriktirdiği belirtilmektedir.

AI: Yapay Zeka Altcoin Projesi ve Balinaların Dikkati

Kripto para piyasasında balinaların ilgisini çeken bir diğer proje ise yapay zeka altcoin’i AI. Spot On-Chain’in analizine göre, bir balina son 30 saat içinde Binance’den 5.17 milyon dolar değerinde 5.63 milyon adet AI satın almıştır. Özellikle 0x78d cüzdan, Mart ve Nisan 2024’te bu projenin cüzdanından 11.25 milyon adet AI aldığı ve şu anda toplam 15.9 milyon dolar değerinde 16.87 milyon adet AI tuttuğu belirtilmektedir.

MKR Balinasının Kar Çekme Hareketi

Ember’in takibine göre, bir balina saatler önce 4.85 milyon USDT karşılığında 1.575 MKR satarak 3.083 dolarlık bir fiyattan Binance’e aktarmıştır. Balinanın bu MKR’leri Mart ayında ortalama 2.871 dolarlık bir fiyattan satın aldığı ve tahmini olarak 330.000 dolarlık bir kâr elde ettiği belirtilmektedir.

Balinaların kripto para piyasasındaki etkisi giderek artmaktadır. Balinaların ilgi gösterdiği projelerde ani yükselişler yaşanırken, satış yaptıkları projelerde ise düşüşler gözlemlenmektedir. Bu durum, balinaların piyasaya olan etkisinin önemini vurgulamaktadır. Ancak yatırımcıların, balinaların hareketlerini takip ederken kendi araştırmalarını yapmaları ve risklerini yönetmeleri gerekmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.