DOLAR 32,2094
EURO 34,8105
ALTIN 2.427,27
BIST 10.174,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Kripto Piyasalar Faiz Kararını Bekliyor

Kripto piyasalar, Merkez Bankası faiz kararını bekliyor. Yatırımcılar, faiz oranlarındaki değişikliğin kripto varlıklar üzerindeki etkisini değerlendiriyor.

28.04.2024
A+
A-

Kripto paralar piyasasındaki yatırımcılar, FED’in faiz indirim planlarındaki olası gecikmelere ilişkin artan endişelerin ortasında, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) faiz oranı kararını beklerken gergin durumda. Özellikle, ABD GSYİH’sı ve Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) enflasyon verileri de dahil olmak üzere son ekonomik göstergeler, Fed’in olası şahin tutumunun sinyalini vererek endişeleri artırdı.

FOMC Kararı ve Önemli Ekonomik Olaylar

FOMC Kararı ve Önemli Ekonomik Olaylar

Kripto piyasası volatiliteye hazırlanırken, dikkatler doğrudan 1 Mayıs’ta yapılması planlanan FOMC faiz oranı kararına odaklanmış durumda. Yatırımcılar, FED Başkanı Jerome Powell’ın merkez bankasının geleceğine ışık tutması beklenen sonraki basın toplantısından bilgi toplamaya istekli. politika yörüngesi. CME FedWatchTool’a göre Fed’in faiz oranını değiştirmeme ihtimali %97,6 iken, piyasa uzmanları faiz indirimlerinde daha fazla gecikme öngörüyor.

Ekonomik Veriler ve Kripto Piyasası

Ekonomik Veriler ve Kripto Piyasası

Ekonomik Analiz Bürosu’nun son verileri, ilk çeyrekte GSYH büyümesinin %2,5’lik piyasa beklentilerine karşın %1,6 ile yetersiz kaldığını ortaya koydu. Bu hayal kırıklığı yaratan performans, enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri artırdı. Buna ek olarak, Çekirdek PCE Fiyat Endeksi’nin ilk çeyrekte %2,0’dan %3,7’ye beklenmedik yükselişi ve PCE enflasyonunun %1,8’den %3,4’e yükselmesi, kripto piyasası duyarlılığını daha da azalttı.

Eş zamanlı olarak, gıda ve enerji fiyatları hariç Mart ayı Çekirdek PCE enflasyonu aylık bazda %0,3 ve yıllık %2,8 artarak piyasa tahminlerini aştı. Bu tür enflasyon artışları, Federal Reserve’ün politika faizi indirim planlarındaki potansiyel gecikmeye ilişkin endişeleri artırdı ve kripto pazarındaki istikrarsızlığa katkıda bulundu.

Kripto Piyasası ve Bitcoin ETF

Bu arada, kripto piyasası kasvetli ekonomik veriler ve önemli Bitcoin ETF çıkışları nedeniyle son zamanlarda dalgalı bir ticaret sürecinden geçti. Bitcoin ETF’nin geçen hafta 26 Nisan’a kadar art arda üç gün boyunca çıkış kaydettiği dikkat çekiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.