DOLAR 32,3615
EURO 34,7672
ALTIN 2.396,20
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Kripto Para Piyasında Beklenmedik Hareketlilik

Kripto para piyasasında son zamanlarda gözlenen beklenmedik hareketlilik ve fiyat değişimleri hakkında güncel analiz ve yorumlar bu içeriğimizde.

01.04.2024
A+
A-

Kripto para piyasası son zamanlarda durgun bir seyir izlerken, Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Upbit’te bazı altcoinlerde beklenmedik bir şekilde işlem hacimleri fırladı. Bu ani yükselişler yatırımcıların dikkatini çekerken, piyasada bir ralli mi yoksa geçici bir dalgalanma mı olduğu merak konusu oldu.

  • Aptos (APT): Upbit’te APT’nin grafikte ortalama hacmi %407,75’lik bir artışla 251.000 dolardan 1 milyon dolara yükseldi.
  • Decentraland (MANA): Upbit’te MANA’nın 1 saatlik işlem hacmi %152,58’lik bir artışla 229.000 dolardan 579.000 dolara yükseldi.
  • Zilliqa (ZIL): Upbit’te ZIL’in işlem hacmi %108,85’lik bir artışla 47 milyon dolardan 99 milyon dolara yükseldi.
  • Ethereum (ETH): Upbit’te ETH’nin işlem hacmi %67,06’lık bir artışla 4.000 dolardan 6.000 dolara yükseldi.
  • Golem (GLM): Upbit’te GLM’nin işlem hacmi %173,75’lik bir artışla 21 milyon dolardan 56 milyon dolara yükseldi.

Güney Kore’de Kripto Paraların Durumu

Güney Kore’de Kripto Paraların Durumu

Bu sırada yükselen Bitcoin (BTC) fiyatları, geçtiğimiz haftalarda yerel borsalardaki hacimlerin yerel borsadaki hacimleri aşmasıyla Güney Kore’de kripto ticareti çılgınlığını yeniden canlandırdı. Yerel basında, Güney Kore merkezli kripto borsalarındaki işlem hacminin Mart ayının ortalarında 11,8 trilyon won (KRW) veya USD-KRW döviz kuru üzerinden 9 milyar dolar gibi rekor bir seviyeye ulaştığı bildirildi.

Yerel piyasa gözlemcileri, kripto pazarındaki nispeten daha büyük hacmin Koreli yatırımcılar arasında risk toleransını artırdığını söyledi. Önceki açıklamalarında, on-chain sağlayıcı CryptoQuant’ın kurucusu Ki Young-Ju, bir mesajında “Koreliler yüksek riskli, yüksek getirili yatırımları tercih ediyor çünkü hızla büyüyen bir ekonomi yaşadılar” dedi.

Kripto Para Piyasında Beklenmedik Hareketlilik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.