DOLAR 35,4864
EURO 36,3892
ALTIN 3.048,16
BIST 9.733,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Yağmurlu
İstanbul
7°C
Yağmurlu
Çar 8°C
Per 9°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Kripto Para Piyasasında Yeniden Hareketlilik: Balina Yatırımcıları ve BTC Hareketleri

Kripto para piyasasında yeniden hareketlilik yaşanıyor. Balina yatırımcılarının BTC hareketleri, piyasa dinamiklerini nasıl etkiliyor? Bu yazıda, son gelişmeleri ve olası trendleri keşfedin.

20.09.2024
A+
A-

Kripto Para Piyasasında Yeniden Hareketlilik

Kripto Para Piyasasında Yeniden Hareketlilik

Kripto para piyasası, son günlerde yeniden hareketlenmeye başladı. Fed’in beklenmedik faiz kararı, Bitcoin’in değerini 63 bin doların üzerine fırlattı. Piyasalarda artan iyimserlik ile birlikte balina yatırımcılar da harekete geçti. Bitcoin piyasaya sürüldükten sadece birkaç hafta sonra, blok ödülleri almış beş madenci cüzdanı, Bitcoin’lerini taşımaya başladı.

Beş Bitcoin Balinası Derin Uykudan Uyanıyor!

Satoshi Nakamoto takma adıyla bilinen Bitcoin’in yaratıcısının Blockchain’i başlatmasından kısa bir süre sonra, ödül olarak coin alan ilk Bitcoin madencilerine ait cüzdanlar son günlerde BTC’lerini hareket ettirmeye başladı. Bugün, 2009 yılında blok ödülü olarak her biri 50 BTC alan beş madenci cüzdanı, fonlarını hareket ettirmeye başladı. Blockchain verileri, bu cüzdanlardan birinin 29 Ocak 2009’da madencilik ödülü aldığını gösterirken, diğer üçü 31 Ocak 2009’da ve son cüzdan ise 2 Şubat 2009’da blok ödülü almış durumda.

BTC’yi taşıyan Bitcoin cüzdanlarından biri. Kaynak: Blockchain

Bitcoin Blockchain, 3 Ocak 2009’da Nakamoto’nun genesis bloğunu kazmasıyla yayına girdi. Yayına girişinde, The Times gazetesinin bir başlığına atıfta bulunan bir mesaj yerleştirildi. 9 Ocak 2009’da Bitcoin’in yaratıcısı, nasıl madencilik yapılacağına dair ilk açıklamalarını yaptı. Ayrıca, coin göndermek de dahil olmak üzere protokolün temellerini belirledi. BTC’nin Bitcoin Blockchain’in başlatılmasının ardından sadece haftalar içinde çıkarıldığı göz önüne alındığında, bu cüzdanların muhtemelen o dönemde bulunan kişilere ait olduğu düşünülüyor.

Basılı Bitcoin 0 Dolardan 15,9 Milyon Dolara Ulaştı

Cüzdanlardaki toplam 250 BTC, ilk çıkarıldığında neredeyse hiçbir değeri yoktu. Ancak, Bitcoin 2011 yılında iflas eden kripto borsası Mt. Gox’ta 1 dolara ulaştığında, durum değişti. Aylar sonra, Nakamoto kripto alanına veda ederek başka projelere yönelme arzusunu dile getirdi.

Kripto Para Piyasasında Yeniden Hareketlilik: Balina Yatırımcıları ve BTC Hareketleri

Bitcoin’in son yedi gündeki fiyat hareketleri. Kaynak: CoinGecko

CoinGecko verilerine göre, 2024 yılına geldiğimizde bu tokenlar şu anda yaklaşık 15,9 milyon dolar değerinde. Öte yandan, Bitcoin token başına yaklaşık 63.500 dolardan işlem görmekte.

Kripto Topluluğu BTC Hareketlerine Tepki Gösteriyor

BTC hareketleri gözlemlendiğinde, topluluk üyeleri tokenları kimin taşıdığı konusunda çeşitli spekülasyonlar yapmaya başladı. Bir X kullanıcısı, birinin “eski sabit diskini bulduğunu” ve Bitcoin’i gördükten sonra şanslı bir piyango kazanmış olabileceğini öne sürdü. Diğer bir kullanıcı ise bunun “komada olan ve milyoner olarak uyanan bir kişi” olabileceğini iddia etti. Bazı kullanıcılar ise cüzdanların Nakamoto’ya veya Amerikalı yazılımcı Hal Finney’e ait olduğunu belirtmektedir. Bilindiği üzere, dünyanın ilk Bitcoin işlemi 12 Ocak 2009’da, Bitcoin’in yaratıcısının Bitcoin’i ilk benimseyenlerden biri olan Finney’e 10 BTC göndermesiyle gerçekleşmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.