DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Kraliçe için saygı duruşunda çanların çalmaması kriz çıkardı

19.09.2022
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre İngiltere’de Kraliçe 2. Elizabeth anısına ülke çapında dün akşam 1 dakikalık ulusal saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun başlangıcında ve bitişinde Big Ben’in çanlarının çalması planlandı. Saat kulesinin etrafında toplanan binlerce kişi çan sesi bekledi ama ses gelmedi.

ACİL SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kraliyet uzmanları, Kraliçe için bugün düzenlenecek ve çok sayıda dünya liderinin katılacağı cenaze töreninde de Big Ben’in çanlarının çalmama ihtimaliyle ilgili endişelerini dile getirdi. Bunun üzerine yetkililer olayla ilgili acil soruşturma başlattı.

Yapılan açıklamada saat kulesinde ufak bir teknik sorun görüldüğü ve bunun çözüldüğü belirtildi. Bir yetkili, “Çanları bugün yeniden test edeceğiz ve cenaze töreni sırasında çalacaklarına eminiz” dedi.

Bugün Westminster Abbey Kilisesi’nde düzenlenecek cenaze töreni sonrasında Kraliçe’nin naaşı St. George Şapeli’ne nakledilirken Big Ben’in çanlarının çalması planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.