DOLAR 32,2095
EURO 34,9618
ALTIN 2.501,35
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Kral Charles’a kanser teşhisi konmuştu: Kraliçe Camilla da görevlerine ara veriyor

İngiliz Kraliyet ailesi sağlık sorunlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Prenses Kate’in ameliyatı ve Kral Charles’a konan kanser teşhisi sonrası Kraliçe Camilla da kraliyet görevlerine ara veriyor.

04.03.2024
A+
A-

Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından tahta geçen İngiltere Kralı 3. Charles, geçtiğimiz ay prostat büyümesi nedeniyle hastanede tedavi görmüş ve taburcu olmuştu. Ardından Kral Charles’ın kansere yakalandığı duyurulmuştu.

PRENS HARRY İLE BABASI GÖRÜŞMÜŞTÜ

Teşhis sonrası 2020’de İngiltere’deki kraliyet görevlerini bırakarak eşi Meghan Markle ile ABD’ye taşınan Prens Harry, Kral Charles’ın kanser olduğunun açıklanması üzerine İngiltere’ye gitmişti.

Prens Harry, 1 saatlik görüşmeyle alakalı “Ailemi çok seviyorum. Uçağa atlayıp babamın yanına gidebildiğim ve onunla zaman geçirebildiğim için çok mutluyum” demişti.

KRALİÇE’DEN AÇIKLAMA

Kraliçe Camilla da kanser teşhisi konan eşi Kral Charles hakkında bir bağış etkinliğinde konuşmuş ve “Bu koşullar altında son derece iyi” demişti. Kraliçe, eşine gelen destek mesajlarından çok etkilendiğini söylemişti.

İngiltere Kralı 3. Charles’a kanser teşhisi: Kral ölürse ne olacak?

Tüm bu süreçte görevleri üstlenen en kıdemli kraliyet mensubu olan Kraliçe Camilla’nın da görevlerine ara vereceği ortaya çıktı.

EŞİ VE ÇOCUKLARIYLA ZAMAN GEÇİRECEK

The Sunday Times’ın haberine göre; 11 Mart’a kadar herhangi bir görevde yer almayacak olan Camilla, eşi Kral Charles ve kendi çocuklarıyla vakit geçirecek.

TEK BAŞINA 13 RESMİ GÖREV ÜSTLENDİ

Kral Charles’a konan teşhisten bu yana Kraliçe Camilla, Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska’yı ağırlamak ve geçen hafta Windsor’daki St. George Şapeli’nde Yunanistan Kralı II. Konstantin için düzenlenen anma töreninde kraliyet ailesine liderlik etmek de dahil 13 resmi görev üstlendi.

Öte yandan Kensington Sarayı’ndan yapılan yeni bilgilendirmede; Prens William ve Prenses Anne’in normal şekilde görevlerini üstlenmeye hazırlandığı ve Galler Prensesi Kate‘in ise Paskalya’dan sonra kraliyet görevlerine döneceği bildirildi.

NTV

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.