DOLAR 32,3613
EURO 34,9612
ALTIN 2.325,57
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Kovid-19’a Karşı Kalkan Görevi Görüyor: Cistus Creticus

15.09.2020
A+
A-

Koronavirüse karşı aşı çalışmaları tüm dünyada hızla devam ederken uzmanlar, aşının en iyi olasılıkla 2021 yılının ortalarında geleceğine işaret ediyor. Türkiye’de de etkisi hâlâ devam eden koronavirüse karşı şu anda en etkili yöntemin maske, mesafe ve hijyen olduğu belirtiliyor.

Türk Rinoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Gerek, yeni yapılan bir araştırmanın cistus creticus bitki özünü içeren ürünlerin zarflı virüslerle mücadelede yardımcı olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Tüm dünyanın zorlu bir süreç içerisinde olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Gerek, ‘Almanya’da akredite edilmiş bir laboratuvarda yapılan in-vitro çalışmada, cistus creticus içeren ürünlerin zarflı virüslere karşı 10 dakikalık temas süresinde virüs konsantrasyonunda yüzde 99.9 azalma sağlayabildiği belirlendi.

Yapılan bu araştırma doğrultusunda, önümüzdeki dönemde pandemilere neden olan zarflı virüslere karşı büyük oranda antiviral etkinlik gösteren cistus creticus bitki özü içeren ürünlerin, Covid-19 ile mücadelede korunmaya katkı sağlayacağına inanıyorum’ dedi.

AĞIZ VE YUTAK BÖLGESİNDE BARİYER OLUŞTURUYOR

Cistus creticus bitkisinin antioksidan özelliği ile bilinen bir bitki olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Gerek, şöyle konuştu:

‘Cistus creticus bitkisinin özü de ağız ve yutak yüzeyi üzerinde bir koruyucu bariyer tabaka oluşturarak virüse karşı etki gösterir. Bu tabaka tip bağımsız olarak virüslerin insan hücre duvarından geçişine engel olmasını sağlar. Bu bariyer sayesinde virüsün tipinden bağımsız viral enfeksiyonlara karşı koruyucu etki gösterebilir.’

‘İKİNCİ DALGA YAŞANMAMASI İÇİN TEDBİRLERİMİZİ ARTIRMALIYIZ’

Türkiye’de salgınla mücadelede mayıs ayına kadar çok iyi savunma elde edildiğini belirten Prof. Dr. Gerek, ‘Yaz mevsimi, düğün ve tatil sezonunun açılması ile koronavirüs vaka sayılarında bir artış yaşandı. Bu sayıların önümüzdeki günlerde daha da yukarılara çıkmaması için gereken tedbirleri alarak sosyal hayatımıza devam etmemiz gerekiyor.

Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde koronavirüsün ikinci dalgasıyla mücadele ediliyor. Ülkemizde de ikinci dalga yaşanmaması için kişisel ve toplumsal olarak gereken tedbirleri almamız gerekiyor’ diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER İsveçli Bilim İnsanlarına Göre Koronavirüs Yayan Şarkı

İsveçli Bilim İnsanlarına Göre Koronavirüs Yayan Şarkı

Koronavirüs Aşı Denemeleri Gelecek Hafta Devam Edebilir

Koronavirüs Aşı Denemeleri Gelecek Hafta Devam Edebilir

Koronavirüs Tedavisi İçin Yeni Bir Yöntem Keşfedildi

Koronavirüs Tedavisi İçin Yeni Bir Yöntem Keşfedildi

DSÖ: Koronavirüs Aşı Sonuçları Yılsonunda Ortaya Çıkacak

DSÖ: Koronavirüs Aşı Sonuçları Yılsonunda Ortaya Çıkacak

İLİşKİLİ GALERİLER İnternet Altyapısı Koronavirüse Karşı Ne Durumda?

İnternet Altyapısı Koronavirüse Karşı Ne Durumda?

Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Yeni Dövme Trendi: Koronavirüs

Yeni Dövme Trendi: Koronavirüs

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.