DOLAR 32,5976
EURO 34,7428
ALTIN 2.506,53
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kovid-19 Erkek Kadın Ayırt Etmeden Can Alıyor

20.10.2020
A+
A-

İngiliz bilim insanları tarafından, 21 ülkenin incelenen istatistiklerine göre, Kovid-19 kaynaklı erkek ve kadın ölümlerinin birbirinden farklı olmadığı açıklandı. Bu durumun ilk dalga yaşandığı süeçte, yeterli tıbbi bakım ve kaynak olmayışından kaynaklandığı açıklandı.

Imperial College of London’dan bilim insanları Avrupa ülkeleri ile Avustralya ve Yeni Zelanda’daki ölümlere bakarak, Kovid-19 salgınının ilk dalgasının yaşandığı süreçte, cinsiyet farklılığının ölüm oranlarında çok önemli sayılabilecek bir farkı olmadığını aktardı. 21 ülkenin istatistiklerine bakıldığında 105 bin 800 erkeklerde, 100 bin kadınlarda ölüm oranı tespit edildi. Fakat araştırmacılar bu farkın küçük bir fark olduğunu dile getirdi.

Bu açıklamaların yanında, bilim insanları, erkeklerin Kovid-19’dan kadınlara oranla daha çok etkilendiğini vurguladı.

FARKLILIK HUZUR EVLERİ İLE İLGİLİ OLABİLİR

Imperial College London tarafından Nisan’da gerçekleştirilen araştırmada kadınlara oranla erkeklerin ölüm oranlarının daha yüksek olduğu ortaya konmuştu ve yeni yapılan çalışma bunu desteklemedi. Sonuca bakıldığında, bazı ülkelerde huzur evlerinde kadınların daha çok olduğu, buna bağlı olarak huzur evindeki kadınların ölümlerine teşhis konulmamış olabileceği ve bu sebeple erkeklerin ölümlerinin daha yüksek çıkmış olabileceği aktarıldı.

SAĞLIĞA AZ YATIRIM YAPAN ÜLKELERDE ÖLÜM ORANI YÜKSEK

İngiliz araştırmacılar, salgın nedeniyle ölümlerin yüksek olduğu ülkelerin, sağlık sektörüne yatırım yapmayan ülkeler olduğunu aktardı. Kovid-19 nedeniyle ölüm oranlarının düşük olduğu Avustralya’nın, nüfusa düşen yatak sayısının İngiltere’deki orandan üç kat fazla olduğu belirtildi. 

Profesör Ezzati, bu konu ile ilgili ‘Ulusal sağlık sistemine uzun vadeli yatırım, bir ülkenin hem pandemiye müdahale etmesine hem de insanların ihtiyaç duyduğu günlük rutin bakımı sağlamaya devam etmesine izin veren şeydir. Sağlık sistemini kemer sıkma yoluyla parçalayamayız ve daha sonra, özellikle yoksul ve marjinal topluluklarda ihtiyaç en yüksek seviyedeyken insanlara hizmet etmesini bekleyemeyiz’ açıklamasını yaptı.  

İngiltere’de Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen bir diğer çalışmada ise, erkeklerin ölme olasılığının kadınlara oranla 1,99 kat daha yüksek olduğunu ortaya konmuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Kovid-19'da Semptom Görülmemesinin Nedeni Ortaya Çıktı

Kovid-19’da Semptom Görülmemesinin Nedeni Ortaya Çıktı

Uzmanlardan Kovid-19’a Karşı Bağışıklık Güçlendirme Önerisi

Uzmanlardan Kovid-19’a Karşı Bağışıklık Güçlendirme Önerisi

Burun Kılları Kovid-19’dan Koruyor

Burun Kılları Kovid-19’dan Koruyor

Kovid-19 Benzeri Yeni Virüs Uyarısı Yapıldı

Kovid-19 Benzeri Yeni Virüs Uyarısı Yapıldı

İLİşKİLİ GALERİLER Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Kolombiya'da Kovid-19'dan Korunmak İçin Kask Üretildi

Kolombiya’da Kovid-19’dan Korunmak İçin Kask Üretildi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.