DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Kovid-19 Aşısı Onaya Sunulmaya Hazır Olabilir

15.10.2020
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıda önemli bilgiler paylaşıldı.

Türkiye, ABD, Rusya, Çin ve İngiltere’deki Kovid-19 aşı çalışmalarının son durumu hakkında sorulan soruyu, DSÖ bilim heyetinden başuzman Dr. Soumya Swaminathan ve DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Dr. Mariangela Simao cevapladı.

Dünyadaki aşı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Swaminathan, ‘Tüm dünyada gerçekleşen klinik deneylerdeki ilerlemeyi görmek gerçekten çok cesaret verici. Bildiğiniz gibi şu anda klinik deneylerin bazı aşamalarında yaklaşık 40 aşı adayımız var ve bunların 10’u son aşama olan FAZ-3 denemelerinde. Bunlar (son aşamadaki aşılar) bize aşıların hem etkinliği hem de güvenliği açısından bilgi verecek’ diye konuştu.

Dr. Swaminathan, koronavirüs aşısının regülatörlerin onayına sunulmak üzere Aralık ayı ya da 2021’in başında hazır olacağını duyurdu.

Bilim insanı Swaminathan, koronavirüs için birçok aşı adayı olmasının, etkili ve güvenli bir aşı bulunması için şansı artırdığına dikkati çekti.

DSÖ Genel Direktör Yardımcısı ve İlaçlar ve Sağlık Ürünleri Sorumlusu Dr. Simao ise ‘Bu aşının, denemenin yapıldığı ülkede, deneye tabi tutulduğu ülkede ruhsatlandırılması gerekecek’ dedi.

Simao, DSÖ’nün koronavirüs aşısı için ulusal regülatör makamlarla yakın iletişim kurup çalıştıklarını belirterek, FAZ-3 denemelerinin fiilen sona ermesinden sonra yaygın bir aşılama için birçok adım atılması gerektiğini söyledi.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüs Banknotlarda 28 Gün Barınabiliyor

Koronavirüs Banknotlarda 28 Gün Barınabiliyor

Koronavirüse Karşı Kitlesel Test Kararı Alındı

Koronavirüse Karşı Kitlesel Test Kararı Alındı

Koronavirüs Telefon Ekranında ve Paralarda 28 Gün Kalabiliyor

Koronavirüs Telefon Ekranında ve Paralarda 28 Gün Kalabiliyor

Koronavirüse Yakalanmak İçin Gönüllüler

Koronavirüse Yakalanmak İçin Gönüllüler

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Trey Songz Koronavirüse Yakalandı

Trey Songz Koronavirüse Yakalandı

Chanel Defilesinde Koronavirüs Unutuldu

Chanel Defilesinde Koronavirüs Unutuldu

Koronavirüsü Yenen Nihat Hatipoğlu Yaşadıklarını Anlattı

Koronavirüsü Yenen Nihat Hatipoğlu Yaşadıklarını Anlattı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.