DOLAR 32,3744
EURO 34,9769
ALTIN 2.326,12
BIST 9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

KOSGEB Hibe Desteği Nasıl Alınır?

30.11.2021
A+
A-

KOSGEB hibe desteği nedir ve nasıl alınır? Hangi işletmeler ya da kimler KOSGEB desteği almak için başvurabilir? İş yeri açmak isteyenlerin, küçük ve orta işletmelerin sıkça araştırdığı KOSGEB hibe desteğinin tüm detaylarını sizler için derledik. Ayrıntılar haberimizde!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 20 Nisan 1990’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak kuruldu. Türkiye’de bulunan orta ve küçük işletmelere aracısız destek olan bu kurumun, ekonomiye oldukça katkısı bulunuyor.

KOSGEB İşletmelere Nasıl Destek Sağlar?

Tamamen ücretsiz destek ve hizmet sağlayan KOSGEB’e tamamen online olarak E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapılır.

KOSGEB Hibe Desteği Almak için Hangi Şartlar Gerekir?

Sadece küçük ve orta ölçekli işletmelere destek olan KOSGEB’e başvurmak için şartlar şunlardır; İş cironuz 125 milyon liranın altında ve 250’den az çalışanınız varsa ve bir holding şirketi değilseniz , büyük olasılıkla KOSGEB’in destek sağlayacağı bir KOBİ’siniz. Henüz şirketinizi kurmamış bir girişimci iseniz KOSGEB’den şirketinizi kurmak için 370 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe desteği alabilirsiniz. Küçük ya da orta ölçekli bir şirket olsanız bile 370 bin liralık geri ödemesiz hibe desteği alabilirsiniz. KOSGEB hibe desteğine başvurmak için 3 başlıktan birini seçmeniz gerekir. Bunlar; KOSGEB girişimcilik desteği, işletme geliştirme desteği ve Ar-ge desteği seçenekleridir.

KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli Şirketlere Ne Kadar Destek Sağlar?

Son yıllarda 50 bin lira hibe ile 100 bin lira faizsiz kredi şeklinde destek veren KOSGEB, 2021 yılında tutarları yeniden düzenledi. Verilen destekler İleri Girişimci ve Geleneksel Girişimci olarak ikiye ayrılıyor. Geleneksel girişimcilik destek tutarı olarak 60 bin TL hibe desteği verilir. İleri girişimci desteği olarak ise 370 bin TL destek veriliyor. Geleneksel girişimciler, eğitimlerini tamamladıktan sonra işletme kuruluş ücreti olarak KOSGEB’e başvurduğu zaman eğer şahıs şirketi kurulduysa 5 bin TL hibe alır. Sermaye şirketi olarak kurulan şirketler ise 10 bin TL hibe alır. Kurulan şirketin ilk ayı ve bir yılı arasındaki performans döneminde, sene sonunda kurucu ve işe alınan kişilere, gün sayısı bin 80 gün olmak üzere toplam bin lira ek hibe alınır. Kuruluşun ikinci yılında ise 440 gün aşılırsa bin TL ek gelir alınabilir. Rehberlik ve danışmanlık işletme koçluğu desteği olarak 10 bin TL ve işletme sertifikası desteği şeklinde 5 bin TL verilmektedir.

KOSGEB’e Hibe Desteği Almak için Kimler Başvurabilir?

‘KOSGEB Girişimcilik Eğitimini Bitirme Koşulları’ eğitim şartlarını yerine getirmiş olan 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları KOSGEB hibe desteğine başvurabilir. Alınan eğitim seftifikasıyla birlikte iş kurulabilir. KOSGEB veri tabanına kaydolduktan sonra ise gerekli plan formu KOSGEB’e sunulur ve iş kurma aşamasında harcanan tutarların faturası gösterilerek hibe desteği alınır.

KOSGEB Hibe Desteği Ne Zaman Ödenir?

Vergi ya da SGK kamu borcu bulunmuyorsa 60 gün içerisinde hibe desteği hesaba yatar. Borç bulunması halinde ise hibe desteği borca yatar.

KOSGEB’in sunduğu hibe ya kredi desteğinden yararlanarak şirketi kurmak istiyorsanız, 1 yıl içinde projenizi KOSGEB’e bildirmeniz gerekir. 1 sene sonra yaptığınız başvurular sonrasında destek sağlanmaz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.