DOLAR 32,3747
EURO 34,7361
ALTIN 2.394,49
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Koronavirüsü Ağır Atlatan Kişilerin IQ Seviyelerinin Düştüğü Tespit Edildi

26.10.2020
A+
A-

Imperial College London, Cambridge Üniversitesi, King’s College London ve Chicago Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, koronavirüsün beyne verdiği hasarla ilgili bir araştırma yaptılar. Yapılan araştırma, oldukça dikkat çekici bir sonucu ortaya koydu. Bilim insanları, koronavirüse yakalanan bazı kişilerin IQ seviyesinde düşüş yaşandığını tespit ettiler.

Araştırmanın bir numaralı ismi olan College London’dan Adam Hampshire, yaptıkları araştırmalar sonucunda COVID-19’a yakalanan bazı bireylerin beyinlerinde IQ düşüşü yaşandığının, bazı bireylerin beyinlerinde ise 10 yıl yaşlanmanın tespit edildiğini söyledi. Bilim insanları, araştırmanın hastalığı ağır şekilde atlatan 84 bin 285 kişiyle gerçekleştirildiğini söylüyorlar.

Bazı COVID-19 hastalarının IQ seviyesi, 8.5 puan düştü

Koronavirüs

Bilim insanları tarafından yapılan araştırma, hastalığın geçirilme ağırlığıyla beyne verdiği hasar arasında bir ilişki olduğunu gözler önüne seriyor. Yani uzmanlara göre hastalık ne kadar ağır geçirilirse beyindeki hasar da bir o kadar artıyor. Bilim insanları, COVID-19’a yakalanmanın her yaş grubu için ölümcül olmasa da her bireyin beyin sağlığı açısından tehlikeli olabileceğini söylüyorlar.

Bu arada salgının genel seyri de hiç iyi gitmiyor. Dünyanın dört bir yanında yeniden gelen haberler, salgının yayılma hızının ciddi bir ivmeyle artışta olduğunu gözler önüne seriyor. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla, salgının ülke genelinde tırmanışa geçtiğini duyurmuştu. Salgının nasıl kontrol altına alınacağı ise hala büyük bir bilinmez.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.