DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Koronavirüste Yaş Grubu Değişti: Delta Varyantı En…

18.08.2021
A+
A-

Bir süredir tüm dünyanın gündeminde olan ve son yılların en büyük salgını kabul edilen koronavirüs salgını, tam kontrol altına alındı derken şimdi de delta varyantının salgına yakalananların yaş grubunu değiştirdiği belirtildi.

Yaklaşık iki yıl kadar önce Çin’de başlayan ve hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Salgınla mücadelede verilen mücadele tam etkisini gösterdi derken, koronavirüsün delta varyantının ortaya çıkması yeni bir paniğe neden oldu. ABD’nin delta varyantına karşı yaptığı yeni açıklama kafaları karıştırdı. Yapılan açıklamada, delta varyantının koronavirüsten etkilene yaş grubunu değiştirdiği bilgisi yer aldı. 

DELTA VARYANTI YAŞ GRUBUNU DEĞİŞTİRDİ

Tam koronavirüs salgını kontrol altına alındı derken, Hindistan’da ortaya çıkan ve yayılma hızı koronavirüsten daha etkili olan delta varyantı hakkında çalışmalar yapan bir grup bilim insanı, yaptıkları araştırmaya dair verileri açıkladı. 

ABD merkezli Nebraska Üniversitesi Tıp Merkezi’nde görev yapan direktörü Dr. James Lawler, delta varyantı hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. 

HASTANEYE YATIŞ ORANLARI REKOR SEVİYEYE ULAŞTI

Koronavirüsten en çok etkilenen yaş grubunun değiştiğine dikkat çeken Lawler, ’30’lu yaşlarındaki yetişkinler için hastaneye yatış oranları rekor seviyelere ulaştı’ dedi.

Bu değişimin etkisinin delta varyantı olduğunu dile getiren Lawler, ‘Bu artık sadece aşısızların pandemisi değil… Gençlerin de pandemisi’ diye konuştu.

YÜZDE 25 ARTTI 

Yapılan araştırmadaki son verilere göre 30’lu yaşlarındaki hastaların salgın nedeni ile hastaneye yatmasındaki oran yaklaşık yüzde 25 arttı. 

DELTA VARYANTI İLE BELİRTİLER DEĞİŞTİ

ABD’li doktor George Monks Delta ile birlikte semptomların değiştiğini duyurdu. Monks son dönemde sıkça görülen belirtileri de açıkladı.

İŞTE YENİ BELİRTİLER

-International Business Times’ta yer alan habere göre, Delta varyantına yakalanan hastalar sıklıkla orijinal virüse yakalananların aksine virüse tat ve koku kaybı yaşamıyor.

-Aynı habere göre, Delta varyantı öksürük, nefes darlığı, ateş ve vücut ve baş ağrıları gibi belirtilere ev sahipliği yapıyor. İngiltere’de yapılan bir araştırma bu sonuçları destekliyor.

-Buna göre, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve burun akıntısının artık en çok bildirilen Kovid-19 semptomları olduğu açıklandı. 40’lı yaşların altındakilerde baş ağrısı yüzde 66, boğaz ağrısı yüzde 53, burun akıntısı yüzde 49 ve ateş yüzde 42, oranında görüldü.

-Aynı araştırmaya göre, artık daha az insan tat alma duyularını kaybettiklerini bildiriyor. Aynı araştırmaya göre, enfekte olan genç insanlar artık daha hafif soğuk algınlığı semptomları gösteriyor.

-İngiltere’de virüse yakalanan binlerce kişiye ait verileri mercek altına alarak yapılan araştırmaya göre, koku kaybı olarak da bilinen anosmi artık en yaygın 10 semptom arasında değil.

-Uzmanlar Delta varyantının virüsün diğer tüm türlerine kıyasla daha kolay yayıldığı için masketakmaya devam edin çağrısında bulunuyor. Uzmanlar ayrıca aşıların Delta’ya karşı en etkili silah olduğunun da altını çiziyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.