DOLAR 32,4996
EURO 34,5576
ALTIN 2.498,20
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Koronavirüse Karşı ‘Yüksek Etkili’ Antikor Bulundu

29.09.2020
A+
A-

Berlin’de bulunan Charite Hastanesi ve Alman Nörodejeneratif Hastalıklar Merkezi, ‘yüksek derecede etkili’ bir antikor bulduklarını duyurdu. Açıklamada, antikor temelinde pasif aşı çalışmaları yürütüldüğü ve geliştirilmesiyle birlikte hemen koruma sağlayabileceği belirtildi. Aşı, hem Kovid-19 olan hastalarda hem de koruyucu olarak sağlıklı kişilere uygulanabilecek.

Deutsche Welle’nin haberine göre, araştırma kapsamında koronavirüs hastalığını geçirip iyileşmiş kişilerin kanından birbirinden farklı 600’e yakın antikor alınarak ayrıştırıldı. Bunlar arasından yüksek etki gösteren antikorlar suni olarak çoğaltıldı ve bu antikorların virüse tutunarak hücrelere sızmasını ve çoğalmasını engelledi.

3 ANTİKOR UMUT VERİYOR

Kobay fareler üzerinde yapılan deneylerde antikorların yüksek etki gösterdiği belirtildi. Araştırma projesinin koordinatörü olan Jakob Kreye, ‘Antikorlar koronavirüs bulaşının ardından verildiğinde farelerde semptomların hafif seyrettiğini gözlemledik. Koruyucu olarak kullandığımızda fareler hiç hastalığa yakalanmadı’ diye konuştu.

Charite Hastanesi de klinik deneyler için belirlenen antikorlardan üçünün büyük umut vaat ettiğini söyledi.

Açıklamada pasif aşıda aktif aşıdan farklı olarak hazır antikorların enjekte edildiği, bu antikorların bir süre sonra etkisini yitirdiği belirtildi. Aktif aşıya göre pasif aşının etki süresinin daha kısıtlı olduğunun altını çizen bilim insanları, aynı zamanda pasif aşının derhal etki gösterdiğine, aktif aşının ise etki görmek için bir süre beklenmesi gerektiğine işaret etti.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüse Karşı Arpa Çimi

Koronavirüse Karşı Arpa Çimi

İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Koronavirüs Genelgesi

İçişleri Bakanlığı’ndan Yeni Koronavirüs Genelgesi

Al Hilal Koronavirüs Sebebiyle Turnuvadan Diskalifiye Edildi!

Al Hilal Koronavirüs Sebebiyle Turnuvadan Diskalifiye Edildi!

Ibrahimovic Koronavirüse Yakalandı!

Ibrahimovic Koronavirüse Yakalandı!

İLİşKİLİ GALERİLER Koronavirüsün Çıkış Yeri Vuhan'ın Gece Hayatında Normalleşme

Koronavirüsün Çıkış Yeri Vuhan’ın Gece Hayatında Normalleşme

Cem Yılmaz’dan Koronavirüs Aşısı ile İlgili Açıklama: Aşıyı Acun Buldu!

Cem Yılmaz’dan Koronavirüs Aşısı ile İlgili Açıklama: Aşıyı Acun Buldu!

Bay Yanlış Dizisinin Set Çalışanında Koronavirüs Çıktı

Bay Yanlış Dizisinin Set Çalışanında Koronavirüs Çıktı

Enes Batur Koronavirüsü Yendi

Enes Batur Koronavirüsü Yendi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.