DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Koronavirüs Sıfırlanmadan Dalgalanma Devam Edecek

06.10.2020
A+
A-

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan,  koronavirüsün çocuklara ve yetişkinlere aynı ortamlardan bulaştığını belirtti.

Virüsün belirtisiz veya hafif belirtiler gösterme oranının çocuklarda daha yüksek olduğunu belirten Ceyhan, ‘Dolayısıyla yaş küçüldükçe belirtili ya da ağır Covid-19 hastalığını daha az görüyoruz. Bu tabii hiç görülmüyor anlamında değil. Takip ettiğimiz, bazen hastaneye yatırdığımız hatta yoğun bakım ünitesine yatırdığımız ve sayıları çok yüksek olmasa da hayatını kaybeden çocuklar da var. 10 ile 18 yaş arası en yüksek bulaşıcılığın olduğu gruptur. Yani onlar yetişkinlerden de daha çok bulaştırıyorlar. 10 yaşın altında bulaştırıp, bulaştırmama tamamen o çocukların toplumla temasıyla ilgilidir. 18 yaş aralığının yüksek olmasının nedeni tamamen onların davranışlarıyla ilgilidir. Onlar daha çok temas ediyorlar; kontrolü biraz daha zor bir grup. Yoksa bulaştırıcılık çok yaş ile ilgili değildir’ dedi.

‘ARTIŞ, AZALIŞ DÖNEMLERİ OLUR’

Prof. Dr. Ceyhan, salgında 2’nci dalga teriminin sadece 1919’da İspanyol gribinde vakaların dünyada sıfıra inip, 2 ay sonra tekrar hortlaması sonucu verilen bir isim olduğunu hatırlatarak, ‘O yüzden 1’inci dalganın 2’nci artış dönemiyle, 2’nci dalga arasında önemli bir fark vardır. Salgında 2’nci dalga diyebilmek için bütün dünyada salgının bitmesi lazım. Bütün ülkeler hazırlığı bırakır, 2’nci dalga o zaman olur ve tehlikelidir.

1’inci dalganın 2’nci artış dönemi denildiği zaman ülkelerde tedbirler azalsa da devam ediyordur. İhtiyaç duyulduğunda hemen yeniden artırılabilir ve daha kolay kontrol edilebilir. Ben ‘2’nci dalga’ denilmesini çok doğru bulmuyorum. Yeterince tedbirlere sıkı sıkıya sarılmazsak, daha 3’üncü, 4’üncü dalgalar görülecektir. Salgının özelliği budur. Salgın birdenbire aşağı inen çizgiler, birdenbire yukarı çıkan çizgiler gibi görülmez. Artış, azalış dönemleri olur. Tam salgın bitene kadar böyle bu şekilde dalgalanmalarla devam eder’ diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Dolar Kaç TL, Bugün Dolar Ne Kadar, Bugün Dolar Kuru

Dolar Kaç TL, Bugün Dolar Ne Kadar, Bugün Dolar Kuru

Koronavirüs'ün Uğramadığı En Uzak Ada

Koronavirüs’ün Uğramadığı En Uzak Ada

Komşusunun Evli Karısı ile Çocuk Yapan Cengiz Koraltan Koronavirüs Çıktı

Komşusunun Evli Karısı ile Çocuk Yapan Cengiz Koraltan Koronavirüs Çıktı

Koronavirüs Denetiminde Esnaftan İlginç Yanıt: Bende Ateş Olmaz

Koronavirüs Denetiminde Esnaftan İlginç Yanıt: Bende Ateş Olmaz

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Hekimoğlu ve Mucize Doktor'lu Koronavirüse Karşı Yeni Kamu Spotları Yayınlandı

Hekimoğlu ve Mucize Doktor’lu Koronavirüse Karşı Yeni Kamu Spotları Yayınlandı

Komşusu ile Yasak Aşk Yaşayan Esra Karakuş'un Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı

Komşusu ile Yasak Aşk Yaşayan Esra Karakuş’un Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı

İrem Sak: Sette Düzenli Olarak Koronavirüs Testi Yaptırıyoruz

İrem Sak: Sette Düzenli Olarak Koronavirüs Testi Yaptırıyoruz

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.