DOLAR 32,3684
EURO 34,9598
ALTIN 2.325,27
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Koronavirüs salgınında can kaybı 6036’ya yükseldi!

19.08.2020
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca corona virüste son tabloyu paylaştı…

Öte yandan Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından satır başları…

Son 1,5 ayın en yüksek hasta sayısına ulaştık.

Artışlar bizi yıldırırsa zafer uzar. Sizi dirayetli ve inançlı olmaya davet ediyorum. Salgınla mücadelemiz başarıyla sürüyor.

Tarihte düz çizgi halinde seyreden salgın olmamıştır. Önemli olan mücadelede istikrardır.

Günlük test sayımız dün 82 bin olarak gerçekleşti.

Yeni bir uygulamaya geçiyoruz. TELETIP sayesinde hekimlerimiz hastalarımızla doğrudan görüşecek.

Dün ağır hasta sayımız 686’ya ulaştı.

Vaka tablosunda vefat sayılarında sağlıklı bir insanın asla bilemeyeceği çırpınışlar var.

Biz corona virüs tedbirlerine uyurken sadece hastalığın yayılmasını önlemiyoruz, vefat sayısını azaltıyoruz.

Şu ana kadar vaka sayıları dikkat .çeken illerle haftada 2 kere toplantı gerçekleştiriyoruz.

Temaslı zincirinde olduğu bilinen kişilere ulaşma oranımız son 45 gün içinde yüzde 98,9’dur.

Bakanlığımız HES uygulaması yaptı. Uygulamayı kullanan kişi sayısı 25 milyonu geçti. Pilot bölge olan Kırıkkale’de uygulanan özellik ay sonu tüm yurtta hizmete girecek. Gittiğiniz toplu mekanlarla karekod ile size bilgi verecek. Yakın zamanda orada bir corona virüs temaslı biri bulunmuş mu onu öğreneceksiniz.

 Salgınla mücadelemizi hep bir görev dağılımı içinde yürürttük. Amacımız insan sağlığını korumak ve bu süreci en acı ile atlatmak.

Türkiye’nin salgınla mücadelesine başarısızlık etiketi yapıştırmaya çalışan varsa ya salgının ne anlama geldiğini bilmiyor ya da bildiği kadarını da siyaseten unutmayı tercih ediyor.

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM

Okullarda yüz yüze eğitime geçilecek tarih önem arz ediyor. Sonbaharda grip vakaları artmış olacak.Çok dikkatli olmanızı rica ediyorum. Corona virüs ile gribin bulaşma yolu aynıdır. Aynı tedbirlerle ikisi de önleyebilirsiniz.

CORONA VİRÜS TABLOSU

Zatüre oranı yüzde 7.4, Ağır hasta sayısı ise 719. Bugün corona virüsten vefat eden hasta sayısı 23.

Bakan Koca sosyal medya hesabından da paylaştığı tabloda şu ifadelere yer verdi: Vaka sayımız, 1.300’ün üzerine çıktı. Düne kıyasla, pozitif tanı sayımız 40 fazla. Artışın kontrol altına alınması, hep birlikte bize bağlı. Maske, mesafe ve temizlik konusunda ödünsüz olun. Bu tabloyu, ihmallerin ve tedbirlerin belirlediğini unutmayın.

SORU – CEVAP

(Okullar ne zaman açılacak?) 21 Eylül’de okulların açılmasından yana bir yaklaşım içindeyiz. Bu konuşulduğu gibi kademeli olarak olur. Bazı sınıfların bir şekilde eğitime başlaması gerekiyor.

(SMA Hastaları) SMA Tip-1, Tip-2, Tip-3 ilaçlarına erişimde hiçbir sorun yaşanmayacak. SMA hastaları için bir ilaç daha ruhsatlandırıldı. Bu ilaca erişimi de kolaylaştıracağız.

Bakanlık 9,8 TL’nin üzerinde herhangi bir yerli kit alımı yapmamıştır.

(Tanı kitleri) Bakanlık 9,8 TL’nin üzerinde herhangi bir yerli kit alımı yapmamıştır.  İnsanları yanıltmayalım. Bu kadar net söylüyorum. Bu fiyattan veren başka kuruluşlarda vermedi. Kitin arkasında nasıl küresel oyunların oynandığını çok iyi biliyorum. Kitap yazılır. Kimler nerede ne konuşuğunu arkasında ne hesap ettiğini de iyi biliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.