DOLAR 32,5488
EURO 34,9371
ALTIN 2.445,81
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

Koronavirüs Mutasyona Uğradı mı? Korkutan Sonuçlar

28.10.2020
A+
A-

Dünya çapında 42 milyondan fazla kişiye bulaşan koronavirüsle ilgili korkutan bir araştırma Birleşik Krallık’tan geldi.

Birleşik Krallığın önde gelen bilim kuruluşlarından ve hükümete bilimsel danışmanlık veren SAGE tarafından yayımlanan bir araştırma Kovid-19 salgınının ikinci dalgasının daha tehlikeli olduğunu öne sürdü.

Yeni ve Yayılan Solunum Yolu Virüs Tehditleri Danışma Grubu (NERVTAG) tarafından hazırlanan araştırmada koornavirüsün mutasyona uğradığı ve hastaları birinci dalgadan çok daha hızlı bir şekilde öldürdüğü bildirildi.

HASTALAR 7 GÜNDE YAŞAMINI YİTİRİYOR

Mutasyon geçiren koronavirüsün daha bulaşıcı olduğunu vurgulayan uzmanlar, İngiliz hükümetinin verilerini SAGE ile birlikte inceleyerek bu mutasyonun koronavirüsün yayılmasını hızlandırdığını belirtti. Makalede, ‘Birleşik Krallık’ta uzmanlar şimdi mutasyona uğrayan örnekleri inceliyorlar fakat bunların ne sonuçlar doğuracağına dair net bir inceleme yapılmadı’ ifadelerine yer verildi.

Kovid-19 Klinik Bilgi Ağı tarafından paylaşılan verilere göre Birleşik Krallık’ta koronavirüs hastaları ilk dalgaya oranla daha hızlı bir şekilde ölüyor. 1 Ağustos’tan önce hastalığa yakalanan kişilerin öksürük ve yüksek ateş gibi belirtilerden ortalama 13 gün sonra öldüğü görülürken, 1 Ağustos’tan sonra bu oranın yarı yarıya düştüğü ifade edildi. O dönemden beri erkekler ortalama 7-8 günde yaşamını yitirirken kadınlar ise 6 günde hayatını kaybediyor.

İLİşKİLİ HABERLER Eser Yenenler Koronavirüse Yakalandı

Eser Yenenler Koronavirüse Yakalandı

Eda Ece Koronavirüse mi Yakalandı?

Eda Ece Koronavirüse mi Yakalandı?

Göz Kızarıklığı ve Kaşıntı Koronavirüs Belirtisi midir?

Göz Kızarıklığı ve Kaşıntı Koronavirüs Belirtisi midir?

Koronavirüs Geldi, Grip Gitti

Koronavirüs Geldi, Grip Gitti

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Bella Hadid Çekim Öncesi Koronavirüs Testi Yaptırdı

Bella Hadid Çekim Öncesi Koronavirüs Testi Yaptırdı

Altay Koronavirüs Oldu!

Altay Koronavirüs Oldu!

Brooklyn Beckham ve Nicola Peltz'in Düğününe Koronavirüs Engeli!

Brooklyn Beckham ve Nicola Peltz’in Düğününe Koronavirüs Engeli!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.