DOLAR 32,2542
EURO 35,0600
ALTIN 2.470,16
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Korona Whatsapp Danışma Hattı

13.06.2020
A+
A-

Hangi Numara Üzerinden İletişime Geçilebilir?

Korona Whatsapp danışma hattı 0541 888 0184 olarak belirlenmiştir. Salgın ile alakalı akla takılan tüm sorular bu hatta yönlendirilebilir. Ayrıca şahısların bulgu gösterdikleri anda uzmanlar ile karşılaşmak için de kullanabileceği eklenmelidir. Kişilerin salgın sürecinde daha az panik yaşaması için bilginin erişilebilir olmasının büyük tartma talep ettiği de eklenmelidir.

Bu sistem doğru kişilerin salgın sürecini daha bilinçli tamamlaması da olası kılınmaktadır. Sabim 184 aracılığı ile de korona hakkında gelişmelere erişim sağlanabilir. Son dönemlerde bilişim sisteminin vatandaşları bilgilendirmek amacı ile bu derece yoğun kullanıldığı bambaşka bir dönem yaşanmadığı da eklenmelidir. Dijital ve online bilgilendirmeler de yapılmaya devam ediliyor. Özellikle sosyal ağ kanalları bu konuda sürekli şekilde kullanılmıştır.

Salgın Döneminde Sosyal Medya Kullanımı Nasıl Yapıldı?

Korona Whatsapp danışma hattı dıştan sosyal medya kanalları üzerinden de gerekli olan bütün verileri incelemeye alabilirsiniz. Özellikle Afiyet Bakanı Fahrettin Koca’nın bu süreç içerisinde bilhassa sosyal medyayı ne derece aktif kullandığı net şekilde görülmüştür. Uyarılar keza devlete ait kanallardan ayrıca de Instagram ve Twitter sayfalarından da yapılmıştır.

Orta ihtiyar kişilerin kısa bir süre içerisinde alışılmış iletişim kanalları üzerinden bilgilendirilmesi mümkün kılınıyor. Genç neslin ise dijital dünyayı daha etkin kullandığı epeyce açık! sosyal ağ üzerinden yayınlanan gönderilerin TV üzerinden yapılan yayınlara kadar çok daha fazla kişiye ulaştığı da belirtilmektedir.

Dijitalleşme Süreci Hakkında İnceleme

Dijitalleşme süreci zarfında şahısların bilhassa bilgi dağılımının yapılması için, eğitimin ve ticaretin devam etmesi adına dijital kanalları kullandığı görülmektedir. Hatta salgından hesaplı manada fazla daha eksik etkilenen kesimlerin genel olarak ticari yapılarını online sisteme entegre eden gruplar olduğu da net şekilde görülmektedir.

Dijitalleşme ayrıca bilgilendirme keza de salgından tüm ülkeyi farkında etme konusunda büyük tartı talep etmiştir. Salgın ile alakalı tüm detayların detaylı biri biçimde anlatılması TV, internet ve fiziki görsel kanallar üzerinden uyarıların yapılması bilinçlenmenin epeyce yüksek seviyeye çıkmasını sağlamıştır.

Normalleşme Süreci Nasıl İlerleyecek?

Normalleşme süreci kapsamında şahısların benzer önlemleri uygulamaya devam etmesi gerekiyor. Whatsapp hattı bu normalleşme sürecinde de aktif biçimde hizmet vermeye devam edecektir. 1 Haziran’da başlayan normalleşme sürecinin salgının etkisinin kaybedildiği manasına gelmeyeceğinin de hem belirtilmesi gerekiri. Sadece mesafelere dikkat ederek, maskeli bir biçimde yeni sosyal hayata adapte olunması manasına gelmektedir. Bu ayrıntı ikinci dalganın meydana gelmemesi için epeyce önemli!

İLİşKİLİ HABERLER Covid-19 Kapsamında Erteleme Bilgisi

Covid-19 Dahilinde Askıya Alma Bilgisi

Covid-19 Kimler Risk Altında?

Covid-19 Kimler Tehlike Altında?

Covid-19 Nedeni İle Ücretsiz İzin Bildirim Formu

Covid-19 Nedeni İle Bedava İzin Bildirim Formu

Covid-19 Nedeniyle Oluşan Stresle Başa Çıkmak İçin Neler Yaparsınız?

Covid-19 Sebebiyle Oluşan Stresle Başa Çıkmak İçin Neler Yaparsınız?

İLİşKİLİ GALERİLER Covid-19 Nedeniyle Son Bir Günde Brezilya'da 1382, Meksika'da 188 Kişi Öldü

Covid-19 Sebebiyle Son Bir Günde Brezilya’da 1382, Meksika’da 188 Kişi Öldü

Dünya Genelinde Covid-19 Tespit Edilen Kişi Sayısı 7 Milyon 90 Bini Geçti

Dünya Genelinde Covid-19 Tespit Edilen Kişi Sayısı 7 Milyon 90 Bini Geçti

Güney Kore'de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Güney Kore’de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Birey Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.