DOLAR 32,3698
EURO 34,9364
ALTIN 2.325,48
BIST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Korona virüs salgınında rekor can kaybı

13.02.2020
A+
A-

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19 olarak adlandırdığı korona virüsün ortaya çıktığı Çin’in Hubei eyaletinde 12 Şubat Çarşamba günü bir günde hayatını kaybedenlerin sayısı 242’ye çıkarak yeni bir rekor kırdı.

Pazartesi günü bir günde ölenlerin sayısı 108 olarak açıklanmıştı; en son açıklanan 242 sayısı, bu rakamın iki katından da fazla. 242 yeni ölümle birlikte toplam can kaybı bin 310’a ulaştı. 

Virüsün görüldüğü yeni vaka sayısı ise 14.840 olarak açıklandı.

Son rakamlarla beraber toplam vaka sayısının 48.206 olduğu belirtildi.

Hubei eyaletinin sağlık komisyonundan Perşembe günü yapılan açıklamaya göre rakamın bu derece yükselmesinin sebebi, yeni klinik yöntemlerle hesaplamaların yapılmaya başlanması.

Yetkililerin açıklamasına göre Perşembe gününden beri kullanılmaya başlanan bu yeni yöntemlerle tespit edilen vakalar da bu rakamlara eklendi.

Komisyon geçen hafta yaptığı açıklamada bilgisayarlı tomografi yönteminin de virüsün tespitinde kullanılmaya başlanacağını duyurmuştu.

Böylece hastanelerin yeni vakaları daha hızlı bir şekilde tespit edip hastaların izole edilmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Komisyon, eski verileri ve şüphelendikleri vakaları da gözden geçirdiklerini ekledi.

JAPONYA’DAKİ GEMİDE DE VAKA SAYISI ARTTI

Diğer yandan Japonya’da demirli Diamond Princess adındaki yolcu gemisinde 44 kişide daha virüs olduğu tespit edildi; böylece 3.700 yolcunun bulunduğu gemide virüs toplam 218 kişide tespit edildi.

Hong Kong’da ise okulların açılması 16 Mart’a kadar ertelendi.

Piyasalar sert tepki verdi

Virüse dair açıklanan son rakamların bu kadar yüksek olması, piyasaların da sert tepki vermesine yol açtı.

Japonya piyasaları düşüşle açılırken Avustralya doları, Japonya’nın para birimi yen, ABD hisse senetlerinin vadelilerinde değer kaybı yaşandı. (BBC Türkçe)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.