DOLAR 32,4494
EURO 35,0400
ALTIN 2.324,05
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Korona İlk Belirtiler

11.06.2020
A+
A-

Korona Belirtileri Nelerdir?

Korona ilk belirtiler nelerdir sorusunun yanıtı temelde şu unsurlar üzerinden verilmektedir;

Virüsün en esas belirtilerinden biri olarak karşımıza ateş çıkıyor. İlk günlerde olmasa deha kuluçka aşamasının tamamlanmasının ardından devretmek bilmeyen bir ateş karşınıza çıkacaktır. Diğer rahatsızlıklarda da dönemsel olarak alev meydana gelebilir. Lakin Covid 19 virüsünde ateş seviyesinin düşmediği ve durmadan tekrarladığı da dile getirilmelidir. Kuru öksürük, tat ve koku kaybı da son günlerde yaygın görülmeye başlamıştır. Adale ağrılar ve gözlerde kızarıklık/yaşarma da akla gelen ilk belirtiler arasında yer alıyor!

Bu hususlara bakıldığı zaman virüsün esas genotipinin açıklanması ile alakalı verimliliğin ne derece üst seviyede olduğu bir defa daha fark ediliyor. saptama ve çare aşamasında kişilerin ülkemizde bulunan sistem doğru bulaşma riski en üye düşürülerek konusunda uzman bir takım ile süreci tamamlayacağı dile getirilmiştir.

Korona Nasıl Bulaşır?

Korona ilk belirtiler 14 gün içerisinde kendini gösterir. Uzmanlar virüsün kuluçka süresini 14 gün içerisinde tamamlandığını dile getirmektedir. Korona virüs ile uğraş ederken kişilerin işini en net zorlaştıran unsur ise kuşkusuz taşıyıcı isimlerdir. Bir Takım kişiler virüs kapmasına karşın herhangi bir semptom sergilemiyor.

Bu süreç içerisinde önlemlere uyarı etmeden yaşama devam eden kişilerin çevresindeki kişileri riske attığı ve bulaşmanın da başlıca olarak bu kişiler üzerinden devam ettiği tahmin ediliyor. Bütün da bu sebeple sokağa çıkan her kişinin kendinde virüs varmış ve bambaşka kişilere bulaştırma tehlikesi taşıyormuş gibi koruma önlemleri alması gerekiyor. Ayrıca sosyal uzaklık hem de maske kullanımının bu alanda en net şekilde ele alınması gereken önlemlerden olduğu görülmektedir. Solunum yolu hastalığı olduğu için ağızdan veya burundan alınan havanın dosdoğru sizi hasta edebileceği de eklenmelidir.

Çare Süreci Nasıl İşliyor?

Kişilerin belirti sergilemesi durumunda hemen Sabim ile iletişime geçmesi veya doğruca 112yi araması tatmin edici olacaktır. Bu şekilde sizin belirttiğiniz adrese salgın için özel olarak eğitim almış olan bir sıhhat ekibi gönderilecektir. Bu sıhhat ekibi size gerekli olan müdahaleyi eksiksiz bir biçimde tamamlayacaktır.

Hastalıktan kesin olmama eden kişilerin herhangi bir şekilde kendi aracı ya da toplu taşıma araçları ile hastaneye gitmemesi öğüt ediliyor. Bilirkişi ekipleri seslenmek bu alanda daha bereketli ve doğru bir tercih olacaktır. Tedavi ve tanı sürecinde ülkemizde net bir standardizasyon yapılmıştır. Her ilde benzer seviyede bir tedavi kalitesi benimsenmiştir.

İLİşKİLİ HABERLER Covid-19 Burs Başvurusu

Covid-19 Burs Başvurusu

Covid-19 Devlet Destekleri

Covid-19 Devlet Destekleri

Covid-19 Dünyaya Etkileri

Covid-19 Dünyaya Etkileri

Covid-19 Ekonomik Etkileri

Covid-19 Ekonomik Etkileri

İLİşKİLİ GALERİLER Covid-19 Nedeniyle Son Bir Günde Brezilya'da 1382, Meksika'da 188 Kişi Öldü

Covid-19 Nedeniyle Son Bir Günde Brezilya’da 1382, Meksika’da 188 Kişi Öldü

Nijerya'da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350'yi Aştı

Nijerya’da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350’yi Aştı

Güney Kore'de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Güney Kore’de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.