DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Korona Denizden Bulaşır Mı?

10.06.2020
A+
A-

Korona Nasıl Bulaşır?

Korona denizden bulaşır mı konu başlığının açıklığa kavuşturulması için şu hususlar hakkında data sahibi olmanız gerekiyor;

Koronanın en temel bulaşma alanı kesinlikle solunum yoludur. Solunum yolunun maske ile korunması koruma önlemlerinin başında kazanç. Denizden bulaşma riski var mı sorusu da sıklıkla merak ediliyor. Bu noktada özellikle havuz ile deniz kıyaslaması yapılmalıdır. Havuza göre denizin daha tehlikesiz olduğu ve denize girerek bu virüsün bulaşmayacağının da hem dile getirilmesi gerekiyor. Korona sebebi ile şahısların jurnal hayatlarında her zaman sosyal mesafeye uyarı etmeleri gerekir. Tatil yörelerinde kuşkusuz toplu alanlardan sakınmanız gerekiyor. Toplu alanlara ne derece az girerseniz elde edilecek olan verimliliğin böylece yüksek olacağı da dile getirilmelidir. Sosyal uzaklık ve maske kullanımı yeni normallerimizin en esas kuralları arasındadır. Natürel ama maske kullanımının da düzgün olması gerekiyor. Maskenize temas etmemelisiniz. Temas edilen veya ıslanan maskelerin herhangi bir koruma özelliği olmayacağının bilinmesi gerekir.

Bu detaylara dikkat eden ve gerekli önlemleri bölge şahısların korona tehlikesinden olabildiğince uzakta kalacağının da altı çiziliyor.

Korona Normalleşme Süreci Erken Mi Başladı?

Ülkemizde 1 Haziran normalleşme adımının ilk günü olarak dile getirilmiştir. Bu alanda kişilerin dikkat etmesi gereken esas şart virüs tehdidinin ortadan kalkmamış olmasıdır. Uzmanlar da bu olumlu tablonun pamuk ipliğine bağlı olduğunu belirtiyor.

Vatandaşların uyarılara zorunlu olan bütün hususları dikkate alarak hayatlarına devam etmeleri gerekir. Bilhassa toplu alanlardan sakınmak, el hijyenine dikkatli olmak bu alanda temelde dikkat edilmesi gereken husus olarak karşımıza çıkıyor. Normalleşme sürecinde yapılan en ufak bir hatanın deha esas manada hastalığın bu olumlu gidişatına sekte vuracağının da dile getirilmesi gerekir. otel işletmecilerine bu alanda büyük bir rol düşüyor. Zorunlu olan uyarılar ve hijyen kuralları yönergelere göre tamamlanmalıdır.

Uzmanlar Ne Yönde Açıklama Yapıyor?

Korona denizden bulaşır mı sorusunun yanı sıra hastalığın genel durumu ile alakalı olarak yapılan açıklamalara da bir göz atılması gerekiyor. Hastalığın yayılma hızının büyük bir oranda azaldığı fark edilmektedir. Bunun hem sıcak hava ile hem de halkın artık genel temas ile alakalı verileri ile alakalı bilgi sahibi olmalarından kaynaklandığı düşünülüyor.

Uzmanların normalleşme sürecinin başlamasının virüs tehlikesinin geçtiği anlamına gelmediğini vurguladığını da bilmelisiniz. Virüs tehlikesi aşı çalışmalarının net bir sonuç vermesine değin ortadan kalkmayacaktır. Hatta bunun bütün tersi halkımızın virüs ile bir arada yaşamaya alışması gerekiyor.

İLİşKİLİ HABERLER Covid-19'un Dünya Ekonomileri Üzerindeki Etkileri

Covid-19’un Dünya Ekonomileri Üzerindeki Etkileri

Covid-19'un Epidemiyolojisi

Covid-19’un Epidemiyolojisi

Covid-19'un Yakın Gelecekte Olası Ekonomik Ve Sosyal Etkileri Nelerdir?

Covid-19’un Yakın Gelecekte Muhtemel Idareli Ve Sosyal Etkileri Nelerdir?

Covid-19 Belirtileri Baş Ağrısı

Covid-19 Belirtileri Baş Ağrısı

İLİşKİLİ GALERİLER Covid-19 Nedeniyle Son Bir Günde Brezilya'da 1382, Meksika'da 188 Kişi Öldü

Covid-19 Nedeniyle Son Bir Günde Brezilya’da 1382, Meksika’da 188 Birey Öldü

Nijerya'da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350'yi Aştı

Nijerya’da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350’yi Aştı

Güney Kore'de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Güney Kore’de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Birey Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.