DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Korona Artı Evde Tedavi

13.06.2020
A+
A-

Evde Çare Nasıl Uygulanır?

Korona artı evde çare süreci ile alakalı yapılan uygulamalar ve gözetilen kıstaslar şu biçimde sıralanmaktadır;

Evde çare sürecine bakıldığı süre bilhassa yapılan uygulamanın ağır olmayan hastalar için geçerli olduğu görülür. Henüz fazla eksik semptom gösteren veya hastalığı atlatmak üzere olan şahısların hastaneye yatışı verilmeden de zorunlu olan teftiş telefon üzerinden sağlanarak ve ilaçlar da sunularak tamamlanmaktadır. Bu kişilerin uyarı etmeleri gereken en önemli husus dışarı ile temas etmemeleridir. Vefa grupları ve belediyeler gerekli olan önlemleri alarak ihtiyaçların karşılanmasını mümkün kılmaktadır. Evde çare süreci içerisinde izolasyonun 0 oranında sağlanması gerekir. Aksi takdirde hasta olan şahısların çevresindeki kişiler için de bir korkutma haline gelmesi laf konusu olabilir.

Bu detaylara uyarı edildiği süre özellikle ne derece bereketli ve sorunsuz olduğunu siz de fark edeceksiniz. Sağlık Durumu sisteminin daha artı sıkıntıya girmemesi için semptom göstermeyen veya belirtileri asgari seviyede gösteren kişilerin tedavisinin evde yapılması elde edilecek olan iyileşme hızını da en yüksek dereceye çıkaracaktır.

Çare Sürecinde Ülkemizin Başarısı Ne Yönde?

Korona pozitif evde çare sürecinde ve çoğunlukla salgının tedavi hızına bakıldığı zaman ne derece olumlu bir etkinin söz konusu olduğu daha net bir biçimde fark edilmektedir. Bambaşka ülkelerin sadece yoğun bakım koşullarında uygulamış oldukları çare planının ülkemizde doğrudan doğruya kliniklere gelen tanılı her hastaya uygulanması da başarıyı artıran faktörlerdendir. Hatta bambaşka tanıdık olmayan ülkelerin Türkiye’de geçerli olan tedavi süreci ile alakalı data olmak istedikleri de bakanlık tarafından dile getirilmiştir.

Aşı Ne Süre Geliştirilecek?

Aşının geliştirilmesi için demin oldukça uzun bir yol kat edilmesi gerektiği de bilinmelidir. Ilk Kez virüsün genotipi açıklanmaktadır. Daha ardından aşı üretimine geçilir. Hem ırk keza de hayvanlar üzerinde gerekli olan test etme adımları da uygulanır. Bunun nasıl sonuçlanacağı iise epeyce belirsizdir. Ülkelerin ne kadar sürede bu aşıya ulaşacakları da muamma olan detaylardandır.

Yayılım Nasıl Azaltılır?

Normalleşme sürecinin başlaması ile beraber yayılımın ne yönde şekilleneceği de merak edilmeye devam ediyor. Bu noktada sosyal mesafenin kişileri koruyacak olan en temel öğe olacağının da belirtilmesi gerekiyor. Kişilerin sağlıklarının koruma altına alınması için kuşkusuz hem maske takılmalı ayrıca de sosyal mesafeye armoni sağlanmalıdır. Yayılma hızının azaltılmasının bir öteki yolu da toplu alanlardan uzakta kalmaya dikkat edilmesidir. Ancak tüm bu şartlar yerine getirilirse vbirüste ikinci biri dalganın meydana gelmesi engellenebilir.

İLİşKİLİ HABERLER Covid-19 Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi

Covid-19 Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi

Covid-19 Nedeni İle Ücretsiz İzin Bildirim Formu

Covid-19 Nedeni İle Ücretsiz İzin Bildirim Formu

Covid-19 Nedeniyle Ekonomide Alınabilecek Önlemler

Covid-19 Nedeniyle Ekonomide Alınabilecek Önlemler

Covid-19 Nedeniyle Oluşan Stresle Başa Çıkmak İçin Neler Yaparsınız?

Covid-19 Sebebiyle Oluşan Stresle Başa Çıkmak İçin Neler Yaparsınız?

İLİşKİLİ GALERİLER Ukrayna'da Covid-19 Vaka Sayısı 26 Bin 500'ü Aştı

Ukrayna’da Covid-19 Vaka Sayısı 26 Bin 500’ü Aştı

Nijerya'da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350'yi Aştı

Nijerya’da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350’yi Aştı

Güney Kore'de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Güney Kore’de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Birey Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.