DOLAR 32,3451
EURO 35,1132
ALTIN 2.307,40
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Korkutan Tesla senaryosu: Boğa piyasasının sonu

24.01.2020
A+
A-

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tesla hisselerindeki keskin yükseliş yatırımcıları ikiye bölmüş durumda. Cephenin bir tarafında Tesla’daki keskin yükselişin karşılığı olmadığı ve bu yükselişin küresel piyasalara zarar verecek boyutta olduğuna düşünen yatırımcılar endişeli. Diğer tarafta ise Tesla hisselerini şirketin inovatif faaliyetlerinin yükselttiğine inanan yatırımcılar geleceğe dair oldukça umutlu.

Tüketici temsilcisi ve eski Amerikan başkan adayı Ralph Nader Tesla hisselerinin sadece elektrikli arabalar piyasası için değil borsa için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Tesla hisseleri 100 milyar dolarlık Pazar değerine ulaşıp dünyanın en değerli ikinci araba üreticisi haline gelmişti. Nader’ın Tesla hisseleri ile ilgili yorumu “Geçen yıl 400.000’den az araç satan ve 2020’de birçok rakip elektrikli otomobil modelinin meydan okuduğu borç batağındaki Tesla’nın hisse senedi değerlemesi, 10 milyondan fazla araç satan Volkswagen’i geçmesi şaşırtı” şeklinde oldu. Nader Tesla’ya inananların dikkatli olmasını söyledi.

Diğer cephedeyse Tesla’nın sadece otomotiv değil aynı zamanda teknoloji üzerine yoğunlaşan bir şirket olduğu düşüncesi hâkim. Otomotiv sektöründeki klasik korumacı düşünce tarzının değiştiğini söyleyen Tesla sevdalıları film endüstrisinin Netflix’in çıkması ve taksi şirketlerinin Uber’in çıkmasıyla tökezlemesini örnek gösteriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.