DOLAR 32,5813
EURO 34,7803
ALTIN 2.507,96
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Korkutan artış: Delta varyantı yayılıyor!

29.06.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre TBMM’de ‘nöbetçi bakan’ olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Koca, corona virüsü tedbirleri kapsamında alınan gazete yasağının 1 Temmuz itibarıyla kalkacağını söyledi. Koca, “Bilim Kurulu bununla ilgili düzenlemeyi geçen cuma günü yaptı ama 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere yasak kalkacak” dedi.

Baka Koca, İstanbul başta olmak üzere 26 ilde görülen delta varyantı sayının 224’e çıktığını açıkladı. Koca 224 vakanın 134’ünün İstanbul’da görüldüğünü ifade etti.

“ELİMİZDE YETERLİ AŞI VAR”

Koca, öte yandan rapel-hatırlatma dozu ve BioNTech’te ikinci doz bekleme süresinin yarınki Bilim Kurulu’nda görüşüleceğini açıkladı.

Koca, bu konuyla ilgili şunları söyledi:

* 6 haftaya uzatmayı Uğur hoca ile görüşerek karar vermiştik. Özellikle vatandaşlarımıza erken dönemde 1’er aşıyı yapmak istemiştik.

* Şu dönemde elimizde yeterli aşımız var. Yarın Bilim Kurulu’nda gündem konularından biri de bu olacak.

* 6 haftanın 4 haftaya çekilip çekilmeme durumu dahil olmak üzere özellikle hatırlatma dozu; 60 yaş üstü vatandaşımıza ve sağlık çalışanlarımıza bunun uygulanıp uygulanmaması gerektiği de Bilim Kurulu’nun gündemi olacak.

Bakan Koca, hastalığı geçirenlerde aşı süresinin 6 aydan 3 aya düşürülmesi konusunun da yarın Bilim Kurulu’nda görüşüleceğini kaydetti.

“MAÇLAR SEYİRCİLİ OYNANACAK”

Koca, spor karşılaşmalarına dair bir açıklama da yaptı ve “Önümüzdeki süreçte biz bütün alanlarda kısıtlamaları kaldırmaktan yanayız. Spor müsabakaları için de benzer şekilde sayıları belirleyerek, tedbirlerle seyircili oynanabileceğini şimdiden söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“MÜZİK YASAĞI KALKACAK”

Gece 24.00’ten sonraki müzik yasağı getiren düzenlemeye ilişkin konuşan Koca ”Biz bütün kısıtlamaların kalkmasından yanayız, bu da kalkacak” bilgisini verdi.

“ŞEHİR HASTANELERİ DEVLETİNDİR”

Bakan Koca, şehir hastanelerine yönelik iddialarla ilgili soru üzerine de konunun sürekli gündemde tutulmaya çalışıldığını belirtti. Koca, şunları söyledi:

* Şehir hastaneleri binaları ve arsaları devletindir. Burada yapılan bu binalar, karşılığı 25 yıllığına kira ödemesi şeklindedir ayrıca 19’a yakın hizmetin satın alınma durumudur. Kira durumu 25 yıllıktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.