DOLAR 32,3407
EURO 34,8101
ALTIN 2.396,46
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Kolonyadaki Içki Oranına Dikkat

03.06.2020
A+
A-

Coronavirüs salgınında kullanılan antikor testleri Türkiye’de de yapılmaya başladı. İlk olarak İstanbul Üniversitesi’nde testler uygulanmaya başlarken daha önce belirtisiz bir şekilde hastalığı geçiren ırk saptama edilebilecek. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Ayşe Wilke Topçu konuya ilişkin manâlı açıklamalarda bulundu.

ANTİKOR TESTİ FAYDALI MI?

Bu testlerin en büyük faydasının plazma tedavisinde görüleceğini belirten Prof.Dr. Ayşe Wilke Topçu “Bu rahatsızlık belirtisiz olarak da geçirilebiliyor. Belirtisiz geçirenleri saptamada fazla işe yarayacak. Hastalarda kullanılan plazma tedavisinde bu hastalığı geçiren kişilerin kanı alınıyor ve plazma ayrılarak hastalara veriliyor. Bu antikorların olup olmadığı bakılarak kanları plazma tedavisinde kullanıyoruz,” dedi.

KOLONYADAKİ ORAN YÜZDE 90 OLURSA DİKKAT!

El hijyeninin önemine de değinen Prof. Dr. Ayşe Wilke Topçu “Bir kişi saatte 30 defa elini burnuna götürüyor.

Ellerimiz de her yere değdiği için biz onu alıp solunum yollarından vücudumuza alabiliyoruz. Onun için el hijyeni tartı taşıyor.

El hijyeni en hoş su ve sabun ile yapılır. Eğer su ve sabun yoksa yüzde 60-70 alkollü kolonya veya dezenfektan kullanılabilir. Yüzde 90 alkollü olanlar ise virüs ve bakterilerin daha çok yapışmasına neden olur.”

ULTRAVİYOLE IŞINLARI CORONAVİRÜSÜ ÖLDÜRÜYOR MU?

Normal şartlarda SARS ve grip virüsü gibi virüslerin ultraviyole (UV) ışınları ile değil edilebildiğini ama Coronavirüste bunun etkin olmadığını ifade eden Prof. Dr. Topçu, “Bu acayip bir virüs. Bu durum corona virüste geçerli yok çünkü acilen yazı yaşamış bölgelerde de var. O nedenle bu konuda tatmin edici kanıt yok. Olasılıkla etkisi eksik olacaktır. Biz bu virüse zarflı virüs diyoruz ve yapısında yağ var. Bayağı şartlarda bunun kolayca ultraviyole ışınları ile değil edilmesi lazım ama bunda kesinlikle böyle bir şey gösterilemedi. Sıcaklığın ve nemin bu virüsün yayılmasında rolü yoktur diyen bir çalışma var lakin umarım faydası olur,” ifadelerini kullandı.

CORONAVİRÜS RÜZGAR İLE TAŞINIR MI?

Virüsün rüzgar ile taşınıp taşınamadığı konusunda da kayda değer açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Topçu, “Taşınmaz diye bir şey söyleyemiyorum. Klimadan gelen havanın virüsü yaydığı ve birkaç metre öteye klima ila virüsün taşındığına dair çalışmalar var. Ama birazcık daha az olduğunu düşünüyorum,” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Dezenfektan ve Kolonyadan Çatlayan Eller İçin Yoğun Bakım Önerileri

Dezenfektan ve Kolonyadan Çatlayan Eller İçin Yoğun Bakım Önerileri

Sahte Kolonya Kör Ediyor

Sahte Kolonya Kör Ediyor

Kolonya ve Dezenfektan Orucu Bozar mı?

Kolonya ve Dezenfektan Orucu Bozar mı?

El Dezenfektanı Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

El Dezenfektanı Kullanırken Nelere Dikkatli Olmak Gerekir?

İLİşKİLİ GALERİLER Kolonya Faydalı mı? Kolonyanın Faydaları ve Zararları

Kolonya Yardımcı mı? Kolonyanın Faydaları ve Zararları

Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Koşul

Coronavirüs Nedeniyle Uygulanan Seyahat Yasağına Uymayan Ünlüler

Coronavirüs Sebebiyle Uygulanan Yolculuk Yasağına Uymayan Ünlüler

Coronavirüs Salgınından Karlı Çıkan 8 Milyarder

Coronavirüs Salgınından Karlı Meydana Çıkan 8 Milyarder

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.