DOLAR 32,5886
EURO 35,0441
ALTIN 2.459,83
BIST 9.861,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Kolojen Eksikliği Eklem Ağrılarına Neden Oluyor

19.06.2020
A+
A-

Kolajen vücudumuzun dinç olması için gerekli olan proteindir. Kolajen eksikliği yaşandığı vakit bundan birincil etkilenen cildimiz olur. bununla birlikte eklemlerden, diş yapısına kadar olan etkileri görülmektedir.

KOLAJENİN FAYDALARI

Kolajen, cilt, kas, kemik tendonlarda elde etmek üzere, göz ve dişlerde dahil almak üzere hemencecik her organ için gereklidir. Kolajenin esas görevinin, vücudun kemik, kıkırdak ve adale dokularının yapılarına destek sağlar. Ilk Kez deri olmak üzere bütün doku ve organların zinde ve elastik kalmasını sağlar. Kolajenin vücutta eksik olması ekram ağrılarına neden olabilmektedir.

Gıda ve Perhiz Uzmanı Ece Öneş kolajen üretimini artmak için sigara ve şekerli besinlerin tüketmemek gerektiğinin altını çizerek, “Ayrıca besin listemize kolajenden varlıklı ve kolajen üretimini artıran bir takım gıda öğelerini ekleyerek bu proteinin çabuk ve kolay bir şekilde artmasına tezgâhtar olabiliriz.” açıklamasında bulundu.

KOLOJENİ ARTIRMAK İÇİN BESİN ÖNERİLERİ

Kemik suyu önemli amino asit içeriğine sahiptir. Bunlarda bazıları; glisin, prolin, ve arjinindir. Yaptığınız yemeklere kemik suyu ekleyerek besinlerinizin içeriğini zenginleştirebilir ve kolajen ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kolajen bakımından varlıklı olan bir öteki tüketebileceğiniz gıda yumurta akıdır. Bu yüzden emin günde bir yumurta tüketmeye özen göstermelisiniz.

Koyu ve yeşil yapraklı sebzeler içerdiği kolojen ile birlikte vücuda C vitamini de sağlamaktadır. Öğünlerinizde bu koyu yeşil sebzeleri tüketmeniz gerekmektedir. aynı zamanda sarımsak da içinde bulundurduğu sülfür doğruca kolajen üretimini destekleyen bir besindir.

İLİşKİLİ HABERLER Sağlıklı Yaşamın Sırrını Açıklıyoruz!

Dinç Yaşamın Sırrını Açıklıyoruz!

Vücuttaki Ödemi Böyle Atabilirsiniz

Vücuttaki Ödemi Böyle Atabilirsiniz

Vücuttaki Enfeksiyona Ne İyi Gelir?

Vücuttaki Enfeksiyona Ne İyi Gelir?

Bilim İnsanları En Faydalı Besinleri Açıkladı

Bilim İnsanları En Yararlı Besinleri Açıkladı

İLİşKİLİ GALERİLER Bel Fıtığına İyi Gelen Şey Egzersiz!

Bel Fıtığına İyi Gelen Şey Egzersiz!

Bensu Soral Güzellik Hakkında Konuştu

Bensu Soral Çekicilik Hakkında Konuştu

Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Vücuttaki Toksinleri Atıyor!

Vücuttaki Toksinleri Atıyor!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.