DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Kolajenin Önemi Nedir? Kolajen Nereden Alınır?

16.02.2022
A+
A-

İnsanlar; genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak birtakım sağlık sorunları ile karşılaşırlar. Bu tür sorunların önlenmesinde veya tedavi edilmesinde önem taşıyan birtakım etmenler vardır. Kolajen; genellikle cilt sağlığı ile ilişkilendirilir. Ancak, yalnızca cilt için değil tüm vücut için gerekli olan yapısal ve işlevsel açıdan faydalı bir protein türüdür.

Kolajen Nedir?

Birçok kişi; kolajen nedir sorusunun cevabını merak eder. Her şeyden önce, kolajen olmadan vücut parçalarının bir arada kalmasının mümkün olmadığını söylemek gerekir. Kolajen; vücut bağ dokusunun yüzde 80’ini oluşturur. Cilde güç, esneklik ve sağlamlık kazandırarak cilt yapısını oluşturan bir ağ meydana getirir.

Kolajen; vücutta deri, tendon, kemik ve daha birçok kısımda bulunur. Vücutta en çok bulunan protein oluşu; kolajeni önemli kılar. Dokuları tıpkı bir yapıştırıcı gibi bir arada tutmasıyla öne çıkar. Vücut yapısını koruyan temel madde olarak bilinen kolajen; farklı dokularda görevlere sahiptir.

Kolajenin Önemi

Kolajen; bilhassa iyileştirici özelliğinden dolayı cilt için kullanılır. Ancak, eklem, iskelet ve kas sistemini korumak gibi farklı faydaları da vardır. Ayrıca, kalp sağlığını da koruyarak ne kadar önemli bir protein türü olduğunu ispat eder. Kolajenin önemi merak ediliyor. Bu noktada, kolajen sayesinde hem sağlıklı hem de genç kalmanın mümkün olduğunu söylemek gerekir.

  • Kolajen; her şeyden önce dokuları güçlendirir. Bağ doku güçlü olduğu takdirde kas gücü, cilt hücrelerinin kalitesi ve vücut bütünlüğü bu durumdan olumlu etkilenir. Yaşlanmaya karşı bir önlem olarak beden kendi kendini yenileme yeteneği kazanır. Onarma mekanizmaları; serbest radikaller ve çevresel faktörler karşısında görevini sorunsuz bir şekilde yapar.
  • Herkes parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmayı hayal eder. Kolajen sayesinde genç bir cilt görünümü kazanılır. Yirmili yaşlarda vücuttaki kolajen miktarı yeterli olduğu için herhangi bir sorun yaşanmaz. Ancak, yaş ilerledikçe kolajen takviyesi almak gerekli hale gelir.
  • Cilt gençleştirme, canlandırma ve germe gibi hususlarda kolajenin önemli bir faydası bulunur.
  • Kolajenin önemi eklem sağlığını korumasından ileri gelir. Hatta, kolajen; eklem ağrılarının ortadan kaldırılmasında ve eklem hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
  • Hücre sağlığını koruyan ve hücre zarını güçlendiren kolajen; aynı zamanda saç ve tırnakların güçlenmesini de sağlar.
  • Kolajenin kasları güçlendirici ve kas yoğunluğunu arttırıcı etkisi vardır.
  • Beyin hücrelerinin genç kalmasını sağlayan kolajen; aynı zamanda kalp ve damar sağlığını korumasıyla da öne çıkar.

Tip 1, Tip 2 ve Tip 3 kolajen; en çok kullanılan kolajen türleri arasında bulunur.

Kolajen Nereden Alınmalıdır?

Kolajen; vücut tarafından üretilir. Ancak, yirmili yaşların sonuyla beraber vücuttaki kolajen üretimi azalır. İnsan sağlığı adına hayati öneme sahip olan kolajenin eksikliğini kapatmak adına birtakım takviyelere ihtiyaç duyulur. Bu noktada, birçok kişinin aklında kolajen nereden alınır sorusu bulunur. Kolajen; doğada yalnızca insanlarda ve hayvanlarda bulunan bir protein çeşididir. Bu noktada, balık, sığır, tavuk gibi hayvansal kaynakların kolajen bakımından bir hayli zengin olan dokularından üretilir. Herhangi bir bitkisel kaynağın kolajen içermesi söz konusu değildir.

Supra Protein; kolajen satın almak isteyenler için en iyi seçeneklerin başında gelir. Kolajen nereden alınır diye düşünenlere gönül rahatlığıyla Supra Protein cevabı verilebilir. Supra Protein’i özel kılan birçok detay vardır. Her şeyden önce, Supra Protein bünyesinde yer alan ürünlerin her birisi Tarım ve Orman Bakanlığı onaylıdır. Bunun yanı sıra, helal gıda sertifikasına sahip olduklarını da söylemek gerekir.

Supra Protein Nedir?

Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen, hayalindeki spor aktivitelerini eksiksiz olarak gerçekleştirmeyi hedefleyen ve cilt güzelliğine önem veren kişiler için kolajen başta olmak üzere protein içerikli besin takviyeleri geliştiren Supra Protein; kaliteden ve gıda güvenliğinden taviz vermeden birinci sınıf protein kaynaklarından elde edilen ürünleri tüketicilerle buluşturur. 2015 yılından bu yana sektörde yer alan Supra Protein; etik hammadde kaynakları ile tüketicilerin aklındaki soru işaretlerini ortadan kaldırıyor. GDO, hormonlar, şeker ve yapay tatlandırıcı barındırmayan ürünleri ile takdir toplar. Bilimsel etkinliği kanıtlanmış patentli hammaddelerden üretilen kaliteli ancak uygun fiyatlı ürünleri tüketicilerin hizmetine sunar.

Supra Protein Ürünleri

  • Beef Collagen (280 gr): İçerisinde yüzde yüz sığır kaynaklı hidrolize kolajen peptidleri bulunur. 10.000 mg kolajen peptidleri ile vücudu en iyi şekilde destekler. 199 TL fiyatıyla dikkat çeker.
  • Marine Collagen: Balık kaynaklı Tip1 kolajen peptidleri, Vitamin C, hyaluronik asit içeriğiyle öne çıkar. Balık kolajeni olarak tanımlanabilecek bu ürünün fiyatı 299 TL’dir.
  • Collagen Beauty Formula: Kolajen fiyatları merak edilir. Bu ürün 329 TL’lik fiyatıyla avantajlı olduğunu gösterir. İçeriğinde kolajen hidrolizat, çok sayıda vitamin ve hyaluronik asit bulunur.
  • Multi Collagen Complex: Balık, sığır, tavuk ve yumurta kabuğu zarı kaynaklı kolajen peptidlerinin yanı sıra C vitamini ve hyaluronik asit de barındırır. 239 TL’ye satılır.
  • Vitamin C+ Çinko: C vitamini ve çinko içeriği ile dikkat çeker. 79 TL’ye satılır.
  • MCT Collagen: Sığır kaynaklı Tip1, Tip3 kolajen peptidlerinin yanı sıra Hindistan cevizi kaynaklı MCT yağı içerir. 269 TL’ye satılır.
  • Collagen For You: Kolajen peptidlerinin yanı sıra çinko, C vitamini ve hyaluronik asit içeriğiyle dikkat çeker. 239 TL’ye satılır.
  • Beef Collagen (28 şase): Yüzde yüz kolajen hidrolizat içeriğine sahiptir. 239 TL satış fiyatı bulunur.

Kaynakça:

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.