Kocaeli’de Gençlerin Feci Ölümüne Sebep Olan Kavgada Yeni Gelişmeler
Kocaeli’de gençlerin feci ölümüne neden olan kavga ile ilgili son gelişmeler ve detaylar burada. Olayın tüm ayrıntılarını öğrenin.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 16 yaşındaki lise öğrencisi Kıvanç Uman’ın kız meselesi nedeniyle çıkan kavga sonucunda hayatını kaybetmesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.
Olay, 15 Mayıs 2022 tarihinde Kemalpaşa Mahallesi İnönü Caddesi’ndeki parkta gerçekleşti. 16 yaşındaki Kıvanç Uman ile Y.K. (15) arasında kız meselesi yüzünden başlayan tartışma, kısa sürede büyüyerek şiddetli bir çatışmaya dönüştü. Duruma başka şahıslar da dahil oldu ve kavga sırasında Kıvanç, ağır darbeler aldı. Yere yıkılan genç, aldığı darbelerle ağır yaralandı.
Hastaneye kaldırılan Kıvanç Uman, yapılan tüm müdahalelere rağmen 4 gün sonra, maalesef yaşamını yitirdi. Olayın ardından polis ekipleri, H.M.K. (18), Y.K. (16), Y.A. (18), Y.S.K. (17) ve A.B.K. (18) adlı şahısları gözaltına aldı. İfadeleri doğrultusunda, Y.S.K. ve A.B.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer üç şüpheli tutuklandı ve cezaevine gönderildi.
Kavga Güvenlik Kamerası Görüntülerinde
Kavganın detayları, olay yerinde bulunan güvenlik kamerası kayıtlarında net şekilde kayda geçti. Videolarda, ilk olarak Kıvanç ile Y.K. arasındaki tartışmanın şiddetli kavgaya dönüşmesi ve yumrukların havada uçuşması dikkat çekiyor. Kıvanç, yere yıkıldıktan sonra, Y.K. tarafından defalarca vurulmaya devam ediliyor. Ayrıca, olay yerini kaydeden gençlerin, “Vur lan vur, devam, durma, patlatsana, vursana yüzüne, dizinle çak dizinle, gücü kalmadı çak artık. Karnına diz at” şeklindeki tahrik edici sözleri de kayıtlara yansıdı.
Görüntülerde, Y.K.’nin ardından H.M.K.’nin de olay yerine gelerek Kıvanç’a yumruk attığı görülüyor.
Mahkeme Kararları ve Yargı Süreci
İlk etapta, 24 Nisan 2024 tarihinde yapılan duruşmada, sanıklar Y.K., Y.A. ve H.M.K.’ya “kasten öldürme” suçundan hapis cezaları verilmişti. Y.S.K. ve A.B.K. ise “azmettirme” suçundan beraat etmişti.
Ancak, Kıvanç’ın aile avukatı, karara itiraz ederek Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’ne başvurdu. Mahkeme, sanıkların cezalarında hafiflik olduğunu ve Y.K., H.M.K. ile Y.A.’nın eylemlerinin “olası kastla adam öldürme” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Y.K.’nin “hakaret” suçundan verilen düşme kararının da yeniden yargılanması gerektiğine karar verildi. Bu karar doğrultusunda, Y.K. hakkında “hakaret” suçundan Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanma süreci başladı.
Genç Annenin Özlem Dilekleri ve Sosyal Medya Paylaşımları
Öte yandan, genç Kıvanç’ın annesi Derya Uman, sosyal medya hesabında oğluyla dans ettiği ve Sezen Aksu’nun “Yalnızca Sitem” şarkısı eşliğinde çektiği duygusal videoyu paylaştı. Bu paylaşım, ailesinin ve sevenlerinin derin özlemini ve acısını gözler önüne serdi.
Olayın acı bilançosu ve yargı sürecinin devam ettiği bu trajik olay, gençlerin ve ailelerin yaşamını derinden etkiliyor. Toplumda gençler arasındaki şiddet ve iletişim sorunlarına dikkat çekiyor.