Kocaeli Film Festivali Başladı: Açılışta Bir Adam Yaratmak Sinema Perdesine Yansıdı
Kocaeli Film Festivali açıldı; açılışta Bir Adam Yaratmak sahneye damga vurdu, sinema dünyasında merak uyandırdı ve festivalin heyecanını hissettiriyor.
Gölcük Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda başlayan festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl beşinci kez düzenleniyor. Açılışta, yönetmen Murat Çeri ile oyuncular Serpil Tamur ve İsmail Hakkı, Bir Adam Yaratmak filminin gösterimine katıldı. Gösterim öncesinde konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, bu tiyatro eserinin sinemaya uyarlanmasının kent adına önemli bir adımdıgını belirterek, filmin yönetmeni ve oyuncu kadrosuna teşekkür etti.
Yönetmen Çeri de teşekkür konuşması yaparken, festivalin açılışını onurlandıran bu ekip için duyduğu memnuniyeti ifade etti. Etkinlik kapsamında, oyuncu Serpil Tamur’a Yaşam Boyu Onur Ödülü’nün, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş tarafından takdim edildiği görüldü.
Festival boyunca kent genelinde çeşitli noktaları kapsayan etkinlikler, sinema gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, paneller ve konserlerle ilerleyecek. Ayrıca finalist kısa filmi, animasyon ve uzun metraj filmlerinin de yönetmen ve ekiple birlikte izleyiciyle buluşması planlanıyor.
İzmit’teki bir alışveriş merkezinde özel gösterimlerin yanında 4 Haziran’da Halk Müziği Korosu’nun konseri; 6 Haziran’da ise Halil İbrahim Kalaycıoğlu’nun müzikli gösterisi ve ödül töreni yapılacak. Festival hakkında ayrıntılı bilgi için https://kocaelifilmfestivali.com adresi ziyaret edilebilir. Kaynaklar: AA / İbrahim Aktaş, Haberler.com