DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Kocaeli 1. Tüketici Mahkemesi Kararı ve Down Sendromlu Çocuk Davası

Kocaeli 1. Tüketici Mahkemesi’nin Down Sendromlu Çocuk Davası hakkındaki kararı ve detayları. Hukuki süreç, sonuçlar ve mahkeme kararının ayrıntılarına ulaşın.

09.05.2024
A+
A-

Kocaeli 1. Tüketici Mahkemesi Kararı

Kocaeli 1. Tüketici Mahkemesi, down sendromlu çocuğu olan bir aileyi, gebelik sürecinde gerekli testlerin yapılmaması nedeniyle hastanenin tazminat ödemesine hükmetti.

Olayın Detayları

İzmit’te yaşayan Faruk (44) ve Serpil Güral (40) çifti, ikinci çocuklarının olacağını öğrendiğinde özel bir hastaneye gitti. Ancak çiftin gebelik sürecinde talep ettiği testler yapılmadı ve doğum gerçekleşti. Doğum sonrası yapılan testlerde bebeğin down sendromlu olduğu belirlendi. Bunun üzerine aile, tıbbi ihmaller nedeniyle hastane ve doktor hakkında dava açtı.

Mahkeme Kararı

Kocaeli 1. Tüketici Mahkemesi, yapılan tıbbi ihmaller sonucunda ailenin maddi ve manevi tazminat talebini kabul etti. Mahkeme, 21 milyon 89 bin 691 lira maddi, 200 bin lira manevi tazminatın davalılardan alınarak aileye verilmesine karar verdi.

Baba Faruk Güral’ın Açıklamaları

Faruk Güral, eşinin gebeliği sırasında yaşanan süreci anlatarak doktorun gerekli testleri yapmadığını ve sonrasında acil doğuma alındıklarını belirtti. Oğullarının down sendromlu olduğunu öğrenmeleri üzerine davayı açtıklarını ve mahkeme sürecinin lehlerine sonuçlandığını dile getirdi.

Aileye Sağlanan Adalet

Faruk Güral, tazminatı oğullarının eğitimine harcamayı planladıklarını ve bu sürecin aileler için önemli bir adalet örneği olduğunu vurguladı. Oğullarının down sendromlu olması nedeniyle yaşadıkları zorlukları ve maddi-manevi yıpranmayı paylaşarak diğer ailelere de örnek olmalarını umduklarını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.