DOLAR 32,5611
EURO 34,7000
ALTIN 2.517,24
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

KKTC vatandaşı öğrencilere bahar döneminde bedava 3 ders imkanı

20.04.2020
A+
A-

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, COVİD-19 pandemisi nedeni ile eğitim aldıkları ülkeden ayrılarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dönmek zorunda kalan öğrencilerin, Yakın Doğu Üniversitesi online dersleri üzerinden kendi müfredatlarına uygun bir şekilde ücretsiz 3 derse kayıt yaptırabilecekleri duyuruldu. Açıklamada, öğrencilerin alacakları derslerin transkripti ile uluslararası kredi sistemine uygun olarak eğitim gördükleri üniversitelerde bu derslerden muaf tutulacağı kaydedildi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin online eğitim derslerinden kullanmak isteyen ve yurt haricen eğitim gören KKTC vatandaşı öğrenciler info.uzebim@neu.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve parola alarak, istedikleri derslere kayıt yaptırabilecekler.

“Yurt dışındaki üniversitelerde eğitimlerine ara vermek zorunda kalan öğrencilere bahar döneminde bedava olarak 3 ders imkanı sunuyoruz”

Yeni müşteri Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili gelişmeleri yakından ve hassasiyetle peşine düşüp takip ederek, üniversite olarak konuyla ilgili gerekli önlemleri aldıklarını ve bu süreçte dayanışmayı maksimum seviyeye çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Yakın Doğu Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Yeter Tabur, Kıbrıs dışarıya eğitim görebilen ve pandemi sebebiyle eğitimlerine duraklamak zorunda kalan KKTC’li öğrencilere kapılarını açtıklarını söyledi.

Küresel Corona Virus salgını dolayısıyla yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim süreçlerinin muhtemel olduğunca kesintiye uğramadan, dinç yürütülebilmesi için önlemler aldığından laf eden Yeter Tabur, “Bu süreçte hiçbir arkadaşımızı yalnız bırakmamak ve herkese takviye çıkmak hepimizin görevi” dedi.

Bahar dönemi her tarafında eğitimlerin online olarak uzak sürdürdüklerini anımsatan Tabur, COVİD-19 salgını ile eğitim gördükleri ülkelerden ayrılarak ülkemize dönmek zorunda kalan KKTC uyruklu öğrenciler için de online sistem üzerinden kendi müfredatlarına uygun bahar döneminde 3 derse ücretsiz kayıt olma imkanı sunduklarını belirtti. 

Tabur, “Online eğitim derslerinden alanlarına yönelik yararlanmayı tercih eden öğrencilere, üniversitemiz göre tamamladıkları derslerin transkripti verilerek eğitim gördükleri üniversitelerde bu derslerden muaf tutulması sağlanacak. Yurt dışında eğitim görebilen öğrencilerimizin de eğitim-öğretim kayıplarını en az seviyede geçirebilmesi için Yakın Doğu Üniversitesi olarak bütün imkanlarımızı öğrencilerimiz için sunuyoruz. Ne değin süreceği muhakkak olmayan bu durumda, eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında geniş olanaklarımızı her türlü fayda için kullanacağız” biçiminde konuştu.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.