DOLAR 32,5566
EURO 34,8396
ALTIN 2.431,83
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Kıvanç Tatlıtuğ’un babası tanık olarak dinlenecek

03.07.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Sevgim Begüm Yavuz’un haberine tarafından oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un, 2012 ve 2013 yıllarında sahte fatura kullandığı iddiasıyla ‘Vergi yöntem kanununa muhalefet’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü. Anadolu 13. Asliye Canice Mahkemesindeki duruşmaya sanık Kıvanç Tatlıtuğ katılmazken, Tatlıtuğ’un avukatı ile müşteki kurum Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı’nın avukatı katıldı.

Kıvanç Tatlıtuğ’un avukatı ise, “Covid-19 sebebiyle tanık olarak dinletmek istediğimiz şahısların ihtiyar olmaları ve İstanbul dışarıya bulunmaları sebebiyle bu celse hazır edemedik” diyerek tanıkların dinlenilmesi için zaman istedi.

MEŞHUR OYUNCUNUN BABASI DİNLENECEK

Duruşma hakimi, gelecek celse tanıkların hazırlanmış edilmesi için vakit verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. öte yandan bir sonraki celse, ünlü oyuncunun mali işleriyle ilgilenen babası Erdem Tatlıtuğ’un tanık olarak dinleneceği öğrenildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ

Davanın geçtiğimiz sene Eylül ayındaki celsesine katılan Tatlıtuğ, finansal müşavirliğini yapan Erdal Doğan’ın sahte fatura kestiğini bilmediğini söylemişti. Tatlıtuğ, “Faturaların sahte olduğunu bilseydim Erdal Doğan’a yüksek miktarda ödeme yapmazdım. Aidat müfettişleri beni denetlemeye gelene kadar haberim yoktu” diyerek üstüne atılı suçlamayı kabul etmemişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kıvanç Tatlıtuğ’un Pendik Vergi Dairesi’ne bağlı olarak etkinlik belirten Egemen Manken ve Modellerin Faaliyetleri isimli kişi şirketinin sahibi olduğu belirtildi.

Şirketin 2012 ve 2013 yıllarına ait vergi dönemiyle ilgili yapılan incelemede, ticari faaliyette bulunmamasına karşılık, ticari faaliyette bulunmuş gibi bazı danışmanlık şirketleri kadar düzenlenen sahte faturaları kendi defter ve kayıtlarına dağlamak suretiyle kullandığı kaydedildi.

Kıvanç Tatlıtuğ’un reel bir ticari faaliyetinin bulunmamasına karşın sahte fatura ve irsaliyeleri ticari kayıtlarına işleyerek vergi zararına niçin olduğunun belirtildiği iddianamede, Tatlıtuğ’un, ‘Ücret usul kanununa muhalefet’ suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.