DOLAR 32,2434
EURO 34,8069
ALTIN 2.430,56
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Kısıtlama bitecek mi?

28.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Veli Toprak’ın haberine göre Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bayramdan sonradan yoğun bir gündemle videokonferans yöntemiyle bugün gerçekleştirilecek. Sağlık Durumu Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu’nda görüşülen tavsiye kararlarını paylaşacak.

İllerdeki yolculuk kısıtlamalarının kaldırılması değerlendirilecek. İstanbul, Ankara ve İzmir’de kısıtlamanın ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasaklarının bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Bayram tatili öncesinde vaka görülmeyen oysa son günlerde yeni olgu tespiti yapılan illerle ilgili yeni kararlar alınabileceği kaydedildi.

NİKAHLAR BAŞLAYACAK

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındaki vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında esnemeye gidilmişti. Kısıtlamanın iyice kalkması demin öngörülmüyor.

Düğün salonlarının yüzde 25 kapasitesinin aşılmaması ve sosyal mesafe kurallarına tarafından düzenleme yapma şartıyla faaliyete geçmesi bekleniyor.

Toplantıda umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile çay bahçesi, dernek lokalleri, ören yerleri ile müzelerin 1 Haziran itibariyle açılmasının da değerlendirileceği açıklama ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.