DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Kış Hastalıklarıyla Savaşıyor!

24.03.2020
A+
A-

Mürver bitkisi, kırmızı meyveler grubunda yer alan bir meyvedir. Türkiye’de birçok bölgede yetişir. Mürver bitkisinin hem her yerinden faydalanılabilir. Çiçekleri, yaprakları ve kökleri ağrı giderici etkisi sayesinde özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi etmede, romatizma, bel ağrısı, cilt ödemleri gibi rahatsızlıklarda kullanılır. Bitkinin meyvelerinde bulunan flavonoitler grip virüsünü iyileştirmede oldukça etkilidir.

KARA MÜRVER BİTKİSİNİN FAYDALARI VE ÖZELLİKLERİ

100 gram mürver bitkisi 73 kalori içerir. C vitamininden zengindir. 100 gramı yaklaşık 35 gram C vitamini içerir. Antioksidan bir madde olan flavonoitlerden zengindir. Koyu mor rengi yüksek antioksidan özelliğinden kaynaklanır. Diyet lifi açısından zengindir. 100 gramında 7 gram lif bulunmaktadır. Bağışıklığı ve sindirim sistemini destekler. Yapılan bir çalışmada 64 kişiye 125 gramlık kara mürver ekstratı verilmiş ve 2 gün içerisinde grip, nezle, baş ağrısı, kas ağrısı gibi rahatsızlıklarda düzelme görülmüştür. Yapılan başka bir çalışmada sık seyahat eden 312 kişi; 1 ay boyunca 300 gram kara mürver ekstratını günde 3 kere almıştır. Bunun sonucunda grip, nezle gibi hastalıklara yakalanma sıklığında azalma görülmüş ve hastalığa yakalanırsa baş ağrısı, burun akıntısı gibi semptomları daha hafif geçirdikleri gözlenmiştir. Yapılan bir çalışmada beyaz kan hücrelerini artırarak bağışıklığın güçlendiği tespit edilmiştir. Yapılan başka bir çalışmada kara mürverin depresyonu engelleyici, iyi ruh halini artırıcı özellik gösterdiği görülmüştür. Kara mürverin ekstratının kolesterolü düşürücü özelliği vardır. Kandaki ürik asit seviyesini düşürerek kan basıncını dengeleme etkisi de olduğu bilinmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Kozalak Şurubu Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Kozalak Şurubu Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Sirkenin Faydaları Neler? Sirke Coronavirüsüne Karşı Korur mu?

Sirkenin Faydaları Neler? Sirke Coronavirüsüne Karşı Korur mu?

Fermente Besin Nedir? Fermente Besinlerin Faydaları Nelerdir? Hangi Besinler Fermentedir?

Fermente Besin Nedir? Fermente Besinlerin Faydaları Nelerdir? Hangi Besinler Fermentedir?

İLİşKİLİ GALERİLER Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Patlıcanın Faydaları Nelerdir?

Patlıcanın Faydaları Nelerdir?

Her Derde Deva Besin: Kuru İncirin Faydaları Nelerdir?

Her Derde Deva Besin: Kuru İncirin Faydaları Nelerdir?

Pazının Bilinmeyen Faydaları Nelerdir?

Pazının Bilinmeyen Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.