DOLAR 32,3588
EURO 34,7003
ALTIN 2.382,01
BIST 10.196,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Kış aylarında denize girip güneşin tadını çıkaracağınız ülkeler

05.12.2018
A+
A-
1 / 21

Malum kış geldi, artık kazaklar, montlar, yorganlar çıktı. Ama kışı sevmeyen yaz hep devam etsin diyen ya da ‘Bu yazın tadını çıkaramadım. Denize giremedim’ şeklinde düşünenler varsa üzülmesin. Kış ayında yazın tadını çıkarmak ve farklı kültürlere yelken açmak için, sizde yazı yaşayan ülkeleri ziyaret edebilirsiniz. Conde Nast Traveller Kış aylarında denize girip güneşin tadını çıkabileceğiniz 20 ülkeyi seçti. İşte detaylar…Fotoğraflar: Alamy

2 / 21

Tayland Adaları
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Kasım-Mart
Hem Pasifik hem de Hint Okyanusu’na kıyısı olan Tayland, dünyanın en güzel plajlarına sahip. Turkuaz denize serpilmiş yaklaşık 80 minik ada ve bunların tropik bitki örtüsünden insan gözlerini alamıyor. Tayland’ın en meşhur plajıysa Krabi… Beyaz kumlar ve sahildeki turkuaz bir deniz turu olarak iki palmiye ağacı arasında hafifçe sallanan bir hamak… Tayland, kış aylarında yaz mevsimini yeniden yaşayabileceğiniz bir destinasyon…

3 / 21

Meksika
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Kasım-Mart (Atlantik Kıyısı); Aralık-Nisan (Pasifik Sahili)
Atlantik Kıyısı’ndaki Meksika’nın Yucatán Yarımadası, antik ve günümüz kültürlerinin karışımına sahip. Yeşil ve duru sularda yüzebilir, eskiden kullanılan tapınakları keşfedebilir, Tulum’daki plajda modayı takip edebilirsiniz. Ayrıca Meksika’da Holbox ve Maya Rivierası’da keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

4 / 21

Kıbrıs
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Mart-Mayıs; Ekim-Kasım
Kıbrıs’ta en soğuk aylarda bile yaz aylarını hissedebilirsiniz. Mart ayından itibaren, adanın çiçekleri filizlenmeye başlıyor. Cıvıl cıvıl ve rengârenk bir tatil Kıbrıs’ta sizleri bekliyor olacak…

5 / 21

Bali
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Kasım – Nisan
Bali, yıl boyunca sıcak bir destinasyon. Bölgenin hemen hemen her noktasında plajlar, havuzlar, kaplıcalar bulunuyor. Yağmur ormanlarına kadar uzanan havuzlar oldukça ilgi çekiyor. Eşsiz SPA, Bali’nin kendine has bir tarz oluşturduğunu gözler önüne seriyor.

6 / 21

Mozambik
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Kasım – Nisan
Güney Afrika ülkesi olan Mozambik, en şaşırtıcı sahillere sahip. Bu dünyanın dışında hissini veren plajlar oldukça ilgi görüyor. Kuzey Mozambik’in sahillerinde sanki dünyanın sonundaymış gibi hissediyorsunuz.

7 / 21

Vietnam
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Kasım – Şubat
Vietnam, ziyaret edeceğiniz en büyüleyici ülkelerden biri olabilir. Olağanüstü plajlarıyla birçok el değmemiş güzelliği bünyesinde barındırıyor. Tekneyle keşfedebileceğiniz küçük adalar ve koylar mevcut.

8 / 21

Maldivler
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Aralık – Nisan
Aslında Maldivler’e yılın her ayı gidebilirsiniz. Yılın her anı Maldivler, kusursuz bir tatil için en ideal yerlerden bir tanesi.

9 / 21

Maurıtıus
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Mayıs-Aralık
Mauritius, tropik cenneti anımsatan plajlara sahip bir bölge. Mauritius’da bir araba kiralayabilir ve kendi ıssız koyunuzu bulmaya çalışabilirsiniz. Yağmur ormanlarının tepesine tırmanmak veya yürüyüş yapmak, tekneyle gezmek ve şnorkelle dalmak veya olağanüstü su altı dünyasını keşfedebileceğiniz birçok aktiviteyle tatilinizi unutulmaz kılabilirsiniz.

10 / 21

Bora Bora, Tahiti / Fransız Polinezyası
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Yıl boyu
Güney Pasifik Okyanusu’nda 100 küçük adadan oluşan Fransız Polinezyası’nın en ünlü bölgeleri Tahiti ve Bora Bora. Yılın her anında gelip benzersiz bir tatil yapmak isteyenler için muhteşem bir destinasyon.

11 / 21

Kanarya Adaları
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Yıl boyunca
Kanarya Adaları’na yılın her ayında gidebilirsiniz. Ortalama sıcaklığın 20 derece olduğu bu bölgede Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote gibi iyi bilinen birçok destinasyon var. Bununla birlikte daha az ziyaret edilen La Palma, El Hierro ve La Gomera adaları bulunuyor.

12 / 21

Dubai
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Kasım – Mart
Yıl boyunca güneş ışığını alan bu bölge kusursuz bir tatilin en iyi adreslerinden bir tanesi. Dubai’nin tüm plajları kendine has güzellikte… Aile tatili yapılabilecek en ideal noktalardan bir tanesi. Kenti en iyi açıdan görebilmek için kasım ve aralık ayını tercih edebilirsiniz.

13 / 21

Sri Lanka
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Aralık – Mart
Güney Asya’da bulunan Sri Lanka Hint Okyanusu’nun incisi olarak adlandırılıyor. Kendinizi masallar diyarında hissedeceğiniz bu destinasyon oldukça eğlenceli vakit geçirmenize olanak sağlayacak.

14 / 21

Kamboçya
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Kasım – Nisan
Güneydoğu Asya’yı en güzel görebileceğiniz noktalardan birisi Kamboçya. Angkor orman tapınakları üzerinde şafak vaktini izleyip Phnom Penh’ün otantik geleneklerine katılabilirsiniz. Ayrıca tertemiz sahilleri ve eşsiz plajları için de bu bölgeyi seçebilirsiniz.

15 / 21

Rajasthan, Hindistan
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Ekim – Mart
Pembe, mavi ve altın kentleri, romantik göl kenarı sarayları ve çöl kampları ile Rajasthan, Hindistan’ın en parlak ve en güzel bölgelerinden biridir. İster Jaipur’un koşuşturmacasına takılın, ister Jaisalmer’ın etrafındaki çölleri keşfediyor olun… Benzersiz bir tatil için Hindistan sizleri bekliyor.

16 / 21

Kerala
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Kasım – Mart
Sakin ve havalı yapasıyla turistlerin uğrak yeri olan Kerala birçok plaja ev sahipliği yapıyor. Siz de tatilinizi burada değerlendirebilirsiniz.

17 / 21

Filipinler
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Şubat– Mayıs/B>
Yedi binden fazla adaya ev sahipliği yapan Filipinler, hindistancevizi ağaçları ve beyaz kumlu plajlarıyla birçok insanın beğenisini topluyor. Büyük bir özenle korunan deniz parklarıyla eşsiz bir tatilin adresi olabilir. Sörf tatili yapmak isteyenler için dünyanın en iyi bölgesi Filipinler. Benzersiz bir tatil için rotanızı Filipinler’e çevirebilirsiniz.

18 / 21

Kaliforniya
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Yıl boyunca/B>
Kaliforniya’ya ‘Altın Devlet’ da deniliyor. Özellikle güneyde ılık kışlar, az yağmur ve bol güneş ışığı ile ABD’nin en güneşli eyaletlerinden biri. Üstü açık bir araba kiralayarak klasik ABD karayolunda gezebilirsiniz. Yolun büyük bir kısmı güzel manzaralara sahip ve en iyi bölüm San Francisco’dan Monterey ve San Simeon’dan San Luis Obispo’ya geçtiğiniz bölümler. Yaz tatili için Pasifik Kıyılarındaki otelleri tercih edebilirsiniz.

19 / 21

Bahamalar
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Kasım-Aralık ve Mart
Her gece farklı bir eğlencenin ev sahipliğini yapan Bahamalar, yaz tatilini değerlendirebileceğiniz eşsiz destinasyonlardan birisi. Pembe kumu, berrak suyu ve deniz kaplumbağalarıyla geçireceğiniz unutulmaz bir tatil sizleri bekliyor.

20 / 21

Bahıa, Brezilya
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Ekim– Şubat
Brezilya’nın Atlantik sahil şeridinde, turist parkurundan uzakta, Bahia ıssız kumsalları, vahşi yaşam dolu yağmur ormanlarıyla benzersiz bir tatilin adresi. Sörf, yelken, yürüyüş ve kuş gözlemciliği için küçük Itácaré kasabasına gidebilir, plaj partileri için Trancoso’ya uğrayabilirsiniz.

21 / 21

Senegal
Ziyaret etmek için en iyi zaman: Kasım– Mayıs
Yaşamınızı değiştiren deneyimlerden oluşan bir tatil için Senagal’i tercih edebilirsiniz. Fantastik sörf, Muhteşem müzik ve partilerden oluşan bir destinasyon. Ayrıca yaban hayatını da gözlemleyebileceğiniz duraklardan birisi olan Senegal, hem macereseverlerin hem de aile tatili yapmak isteyenlerin uğrak rotalarından birisi. Kaynak: Conde Nast Traveller

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.