DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Kiracı risk tespiti raporu istiyor

02.03.2023
A+
A-

Deprem sonrası konutların sağlamlığı daha fazla sorgulanıyor.. Artık kiracılar eve çıkarken ya da ev alacaklar satış sürecinde binanın risk tespit raporunu soruyor.

Kiracılar risk tespiti isteyebilir mi? Riskli binalar kaç gün içerisinde tahliye edilmeli?
Kiracılar risk tespiti isteyebilir mi? Riskli binalar kaç gün içerisinde tahliye edilmeli? Haberi Görüntüle

Kiracılar artık “risk tespit raporu” soruyor.

Deprem ile birlikte yaşanılan konutlar daha fazla sorgulanmaya başlandı. Bina güvenliği şu an pek çok vatandaşın öncelikli gündemi haline geldi.

Ev satın alma ya da kiralamalarda da artık fiyatın ardından binanın sağlamlığı soruluyor. Ev sahiplerinden inşaat firmalarından ve emlakçılardan konutun sağlamlığına ilişkin belge isteniyor.

TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, “Artık ev alacaklar da kiracılar da hatta şu anda mevcutta oturanlar bile inşaat firmalarını arıyorlar ‘Buranın inşaatı nasıl yapıldı? İnşaat yapılırken fotoğrafları falan elinizde var mı? Depreme dayanıklı raporunuz var mı?’ gibi taleplerde bulundular.” dedi.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI

Deprem sonrası fahiş kira artışları yaşanıyor. Özellikle Mersin, Konya gibi illerde birkaç kata varan yükselişler oldu.

İstanbul’da ise özellikle fay hattına uzak olduğuı düşünülen ilçelere talep arttı.

Özellikle eski evlerin fiyatları düşmeye başlarken,, yeni evlere ilgi yükseldi.

Akdoğan, depremle birlikte deprem bölgesine yakın şehirlere göç olduğunu vurguladı. “İstanbul’da kendi payını düşeni aldı.” diyen Akdoğan, “İstanbul’un zaten kendi içerisinde bir talep fazlalığı var. Göçün gelmesiyle talep daha da arttı fiyatlara yansıdı diyebiliriz.” dedi.

Riskli ev nasıl anlaşılır? (Adım adım yol haritası)
Riskli ev nasıl anlaşılır? (Adım adım yol haritası) Haberi Görüntüle
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.