DOLAR 32,3365
EURO 34,7792
ALTIN 2.387,41
BIST 10.265,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Kim Jong Un hakkında son bahis!

28.04.2020
A+
A-

Habertürk’ün haberine göre bir süredir halkın önüne çıkmayan ve sağlığı ile söylentilerin arttığı Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un durumuyla ilgili kararsızlık devam ederken, konuyla ilgili bir tanımlama da Güney Kore hükümetinden geldi.

Seul yönetiminde Kuzey Kore ilişkilerinden sorumlu bakan olarak devir yapan Kim Yeon-chul, Kim Jong-Un 15 Nisan’daki törenlere hasta olduğu için değil koronavirüs tehlikesinden korunmak için katılmamış olabileceğini belirtti.

Ülkenin kurucusu ve Kim Jong-Un’un dedesi Kim Il Sung’un doğumgününün kutlandığı 15 Nisan, Kuzey Kore’nin en kayda değer ulusal günlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Kim Jong-Un’un bu yıl törenlere katılmaması hakkındaki söylentilerin artmasına niçin olan faktörlerden biri olmuştu.

Konuyla ilgili Güney Kore parlamentosunda bir oturumda konuşan Bakan Kim Yeon-chul, “Göreve geldiğinden bu yandan Kim Il Sung’un hiçbir doğumgünü kutlamasını kaçırmadığı dürüst ancak koronavirüs endişeleri sebebiyle birçok faaliyet iptal edildi” ifadelerini kullandı. Güney Koreli bakan bunun alışılmadık bir koşul olmadığını ifade etti.

Güney Koreli yetkililer daha önce de Kuzey Kore’de tuhaf bir hareketlilik saptama etmediklerini açıklamışlardı.

11 Nisan’dan bu yanlamasına nerede olduğu meçhul Kim Jong Un’un bir kalp ameliyatı geçirdiği ve durumunun önemli olduğuna ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. Kim’e ait olduğu varsayım edilen özel bir trenin uydu görüntülerinde Wonsan kentinde olduğunun tespit edilmesi Kim’in Wonsan’da olduğuna dair ortaya atılan iddiaları güçlendirmişti.

Kuzey Kore demin devlete ait bir koronavirüs vakası bildiriminde bulunmamış olsa da ülkedeki hakiki durumun nasıl olduğu net olarak bilinmiyor. Salgının başlamasının peşinde Kuzey Kore’de bazı büyük faaliyetler iptal edilmiş ve sınırlar kapatılmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.