DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Kilo Atamak İstiyorsanız Bu Besinlerden Uzakta Durun

10.05.2020
A+
A-

Lezzetine doyamadığımız birçok beslenme kilo vermeye engel olmakta. Oysa bu besinleri alternatif yöntemlerle tüketirseniz kilo alımının önüne geçebilirsiniz. Sizin için kilo almanıza neden olan ve bunu engellemenizi sağlayacak yöntemleri bir araya getirdik. İşte teferruat…

KIZARMIŞ PATATES VE CİPSLER

Kızartma yaparken ortaya çıkan trans yağlar çoğu hastalığa neden olurken iştah ve kilo kontrolünü sağlamakta sorunlar oluşmasına niçin olur. Kızartma yerine seçim edeceğiniz haşlama veya fırınlama yöntemi keza daha sağlıklı ayrıca de kızartmaya göre daha uzun tokluk hissi vermektedir. Haşlanmış ya da fırınlanmış patatesi minik bir porsiyon almak kaydıyla ekmek yerine seçim edebilirsiniz.

UNLU MAMÜLLER

Beyaz ekmek ve beyaz unla üretilmiş tüm yiyeceklerde kilo vermenizin önüne geçen bir engeldir. Beyaz un ile yapılan bütün besinlerin lif içeriği düşüktür ve kan şekerinin seri bir şekilde değişmesine niçin olur. Beyaz unlu gıdalar yerine bütün buğday, yulaf, tam tahıllı ürünler tercih edebilirsiniz. Bu gıdalar ayrıca yeterli oranda lif almanızı sağlayacak hem de uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.

GAZLI İÇECEKLER

Gazlı içecekler, meyve suları ve alkol yüksek oranda şeker içerdikleri için abes kalori alımına niçin olur ve özelikle bel çevresinde yağlanmaya yol açar. Gazlı içecekler olmadan yaşayamam diyenlerdenseniz sade maden suyunun içerisine ekleyeceğiniz limon dilimleri size alternatif bir çözüm olabilir. Meyve suları yerine meyvenin kendisini harcamak posa alımını arttırır ve kilo vermenize yardımcı olur.

ŞEKER VE TUZ

Şeker ve tuz çoğu kişinin vazgeçilmez ikilisidir. Oysa kilo saptamak istiyorsanız hayatınızdan şekeri çıkarmalı ve tuzlu miktarına uyarı etmelisiniz. Vücuda ihtiyacından pozitif alınan şeker kas ve karaciğerde yağlanmaya niçin olur ve bu durum da kilo vermenizi zorlaştırır. bununla birlikte gereğinden artı alınan tuz ise vücutta ödem oluşmasına yol açar ve artı tuz tüketimi iştahın artmasına niçin olur. Bundan nedeniyle tuz tüketimi günde 5 gramdan fazla olmamalıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Sarkık Vücut İstemeyenler İçin Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

Sarkık Gövde İstemeyenler İçin Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

Sağlıklı Kilo Vermek İçin Bunu Deneyin

Sağlıklı Kilo Saptamak İçin Bunu Deneyin

Bağışıklık Sisteminin Zayıfladığını Gösteren İşaretler

Bağışıklık Sisteminin Zayıfladığını Gösteren İşaretler

Ramazan Ayında Zayıflamak İçin İştahı Kesen Bu Besinleri Tüketin

Ramazan Ayında Zayıflamak İçin İştahı Kesen Bu Besinleri Tüketin

İLİşKİLİ GALERİLER Zayıflamak İsteyenler İçin Kahvaltı Önerisi

Zayıflamak İsteyenler İçin Kahvaltı Önerisi

Zayıflamak İsteyenler İçin Bu Gıdalara Dikkat!

Zayıflamak İsteyenler İçin Bu Gıdalara Uyarı!

Zayıflamak İçin Bazen 4 Madde Yeter!

Zayıflamak İçin Ara Sıra 4 Madde Yeter!

Hızlı Zayıflamak İçin 9 Tavsiye

Seri Zayıflamak İçin 9 Tavsiye

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.