DOLAR 32,3658
EURO 34,9484
ALTIN 2.325,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 5 dilde yanıt verdi!

01.07.2021
A+
A-

Partisinin grup toplantısında konuşan ve muhalefetin karşı çıktığı Kanal İstanbul projesine ilişkin CHP’ye eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Deutsche Bank’a tehdit sallıyorlar, ‘Ödemeyi kesinlikle yapmayız’. Bunlar daha şimdiden ya devlet nedir, devlet yönetmek nedir, bunlardan haberleri bile yok” açıklamasında bulundu.

‘O ZAMAN DEUTSCHE BANK’A DA SÖYLEYEYİM…’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sözlerine sosyal medyadan 5 farklı dilde yanıt verdi. Türkçe paylaşımında Deutsche Bank’ı etiketleyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, halkımın parasında ve doğasında gözü olan herkese aynı şeyi söylüyorum, Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar! O zaman Deutsche Bank’a da söyleyeyim” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE TAZMİNAT TALEP EDECEK’

Kılıçdaroğlu’nun Türkçe dışında Almanca, İngilizce, Fransızca ve Arapça olarak yaptığı paylaşımın çevirisi ise şu şekilde: “Milletimin çıkarlarına ve küresel iklim politikasına aykırı olan ‘Kanal İstanbul’ projesini finanse edecek kurumlar Türkiye Cumhuriyeti hazinesinden tazminat alamayacak. Türkiye topraklarında projeden kaynaklanan her türlü doğal hasar için de tazminat talep edilecektir.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.