DOLAR 32,3697
EURO 35,0071
ALTIN 2.325,73
BIST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Kestanenin Faydaları Nedir?

26.09.2021
A+
A-

Faydaları ile şifa deposu olan kestane hem Türkiye’de hem de dünyada pek çok tarif ile alternatif tıp alanında da kullanılmaktadır. Kestanenin yararları nelerdir? Kestane şekeri nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

Kestane kayıngiller türünden bir ağaçtır. Uzun ve heybetli olan bu ağaçların meyveleri dikenli bir kapsülün içinden çıkar. Kabuk kırıldığında içinden çıkan kestane çiğ ya da pişirilerek tüketilmektedir. Kestanenin kabuğu veya yaprakları da kaynatılarak tüketilebilir. Türk mutfağında yemeklerin içerisinde de sıklıkla kullanılan kestane hem tatlılara hem de tuzlulara lezzet katar. Faydaları ile şifa deposu olan kestane hem Türkiye’de hem de dünyada pek çok tarif ile alternatif tıp alanında da kullanılmaktadır. Kestanenin yararları nelerdir? Kestane şekeri nasıl yapılır?

KESTANENİN FAYDALARI NEDİR?

– Kestanenin lif oranı yüksektir bundan sebep tok tutar ve kan şekerini yükseltmez.

– Kestane, karbonhidrat içeriğiyle etkili bir enerji kaynağıdır.

– Kestane kansızlığına birebirdir demir eksikliği olanlar sık sık tüketmelidir.

– Kestane içerdiği magnezyum ve fosforla kemik metabolizmasını desteklemektedir.

– Kestanenin sakinleştirici bir etkisi bulunur. 

– Kestane dişler, kemikler ve kan dolaşımı için oldukça yararlıdır. 

– Kestane güçlü bir potasyum kaynağıdır.

– Folik asit yönünden zengin olan kestane kandaki alyuvar sayısını artırır. Karaciğer ve mide için oldukça yararlıdır sindirim düzenleyicidir.

– Kestanenin Alzheimer hastalığının önlendiği söylenmektedir.

– İçerdiği vitaminlerle cildi güzelleştirir. 

KESTANE ŞEKERİ TARİFİ 

Kestane Şekeri Tarifi İçin Malzemeler:

– 500 gram kestane

– 4 çay bardağı şeker

– 5 çay bardağı su

– 2-3 damla limon suyu

Kestane Şekerinin Hazırlanışı: Öncelikle kestaneleri kalın kabuklarından ayıklayın. Su dolu bir tencerede, 10 dakika süresinde kaynatın.  Kaynatmanın ardından üzerindeki tüylü kabuğu soyulabilir kıvama gelmiş olacaktır. İstenilen kıvama gelince kabukları soyabilirsiniz. Yapışmaz bir tencereye 4 çay bardağı şekeri alarak karamelize edin ardından birkaç damla limon suyunu damlatın.  5 çay bardağı sıcak suyu dikkatlice dökün.  Şeker toparlanıp sertleşecektir bu sizi korkutmasın her şey yolunda sertleşen şeker bir süre sonra eriyecektir. Eriyen şeker parçalarının ardından şerbete kestaneleri parçalamadan dikkatlice ekleyin. Ocağın altını kısık bir derecede ayarlayın ve kestaneleri şerbeti çekip yumuşayana kadar yavaş yavaş kaynatın. Kestaneleri şerbeti ile bir kavanoza alarak iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. 1 veya 2 saat sonra servis edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.