DOLAR 32,3659
EURO 34,7153
ALTIN 2.400,57
BIST 10.173,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Kerem Bursin’den konuşulacak sözler!

24.04.2020
A+
A-

Kerem Bürsin, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, uzun yıllar yaşadığı Amerika ile şu lahza mesleki kariyerini sürdürdüğü Türkiye arasındaki farklılıkları değerlendirdi.

Milliyet Gazetesi’nden Seçkin Şenvardar’ın haberine göre Amerika’da halen siyahilerin ırkçılığa maruz kaldığını anlatan Bürsin, “Kıyaslamak gibi olmasın ama örneğin Türkiye’de sınıfsal bir can sıkıntısı var” dedi.

“Örneğin Amerika’da ırkçılık gibi pek bir sistem var. Hapishaneden tutun az daha her şeyde bu şart var. Orada siyahilere hala yüzyıllardır devam eden ırkçılık problem mevcut.”

Türkiye’de ise sınıfsal farklılıkların olduğunu ve belirli bir çoğunluğun marka takıntısıyla yaşadığını açıklayan oyuncu şöyle konuştu:

“Burada benim gördüğüm daha çok sınıfsal sorun var. Benim gözlemlediğim, natürel istisnalar vardır, zengin birinin oğlu pizzacıda çalışmayacak. Ya Da o varlıklı adam metroyu kullanmayacak. Burada gördüğüm şey illa bir marka takıntısı var. Ben de metroya binebilirim, ilk üzüldüğüm şey oydu. Mesela Keanu Reeves her gün metroya biniyor kimseyi rahatsız etmiyor, Amerikalılar alışılmış orada, gündemde olmuyor. Burada maalesef ne giydiğine fazla önem veriliyor, ne taktığına, nerede yediğine ağırlık veriliyor. Amerika’da tanınan, başarılı bir oyuncu arkadaşım var onun sevgilisi garsonluk yapıyor.

Bu normal bir şey orada. Burada sınıflara fazla ayrılıyoruz. Hepimiz insanız, garsonlara tutum biçimi ya da valeye ayrı, sırf cüzdanın kalınlığıyla insanın insanlığı değerlendirilmemeli.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.