DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Kendisine rızasız kürtaj yapan doktoru ihbar etti

21.07.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman’ın haberine göre 27 yaşındaki Esma Y., 28 yaşındaki Onur K. ile birlikteydi. 2016 yılında tanışan ve sevgili olan çift geçtiğimiz günlerde birliktelik yaşadı. Bu birliktelikten hamile kalan genç kadın müjdeyi sevgilisine verdiğinde ise büyük bir şok yaşadı; çünkü sevgilisi evliydi. İddiaya göre Onur K. ile genç kadına ‘Çocuğu hemen aldıracaksın’ diye tehditler savurmaya başladı. Sevgilisinin hakaret ve tehditleri sonrası Onur K.’den ayrılan genç kadın bebeği doğurmak istedi.

MUAYENE GÖTÜRÜYOR SANDI

Esma Y., dokuz haftalık hamile olduğu sırada Onur K. ile yeniden görüşmeye başladı. Bir gün genç adam sevgilisi Esma Y.’yi de alarak Şişli’de bulunan bir hastaneye götürdü. Sevgilisini sözde muayene ettirmek isteyen Onur K., burada daha önceden anlaştığı doktora genç kadının rızası dışında kürtaj tedavisi yaptırdı. 4 bin lira karşılığında sevgilisi Esma Y.’yi kürtaj yaptıran genç adam ardından hastaneden ayrıldı. Genç kadın kendine geldiğinde Ümraniye Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi oldu. Savcılığa suç durusunda Bulunan Esma Y., sevgilisinden ve kendisini isteği dışında kürtaj yapan doktordan şikayetçi oldu. Genç kadının tedavi olduğu sırada hemşirenin kendisine getirdiği tedavi formunu Onur K.’nin imzaladığını anlattı. Savcılık tarafından genç kadın ihbar sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ZORAKİ KÜRTAJ

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Onur K., Esma Y.’yi tanımadığını aralarında ilişki olmadığını kendisine mahalleden tanıdığını ve olay günü doktora gitmek için kendisinden yardım istediğini bu nedenle aracı ile genç kadını hastaneye bıraktığını ve olay yerinden ayrıldığını anlattı. Doktor Mustafa A. ise ifadesinde kürtaj yaptıklarını, olay günü muayeneye gelen genç kadının kanaması olduğu için düşük yaptığını ve kürtaj tedavi uygulamadığını belirtti.

DOKTOR VE SEVGİLİYE DAVA

Savcılık genç kadının ifadesinin güvenilir olduğunu ve hastane kayıtlarından getirilen tedavi belgesindeki imzanın Onur K.’ye ait olduğunu tespit etti. Genç adamın suçtan kurtulmaya yönelik beyan verdiğini belirten savcılık rızası dışında Esma Y.’nin çocuğunu aldırtan sevgili ve işlemi uyulayan doktor hakkında 10’ar yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.