DOLAR 32,3596
EURO 34,7347
ALTIN 2.393,18
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan 83. madde talimatı

23.04.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Şevket Yaman’ın edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu, partisinin il ve ilçe başkanlarından vatandaşların ihtiyaçların karşılanıp karşılanmadığının araştırılmasını istedi. Kılıçdaroğlu’nun, kurmaylarına, “Bu tespitler üstüne yeni bir şey yapılması gerekiyor. Hukuki hakkı olan fakat bundan mahrum bırakılan vatandaşların haklarının savunulması lazım. Bu konuda barolarla bağlantı kurulmalı. Gönüllü avukatlar devreye girerek takviye vermeli. Haklarını alamayan vatandaşların dava açarak haklarını araması sağlanmalı” talimatını verdiği öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı. Salıcı önergesinde, şunları kaydetti: “Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 83 ve 76. maddelerinde bir kuruluşta ya da evlerinde tecride bağlı tutulan kimseler ile salgın hastalık sebebiyle mesleklerini icra etmeleri yasaklanan şahısların ve bunların ailelerinin bakım masraflarının Hükümetçe karşılanacağı belirtilmiştir. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereği bu kişilerden veya ailelerinden kaçının bakım masrafları Hükümetçe karşılanmaktadır?”

AYM’ye infaz başvurusu

CHP, hükümlülere canice indirimi getiren infaz kanununun yasalaşma şekli bakımından Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasıyla Tüzük Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Meclis’cilt geçen bu öneri Anayasa’nın 87. ve 88. maddelerine ve TBMM İçtüzüğü’nün 92. maddesine aykırıdır. Bu teklifin kimi maddeleri bağışlama niteliği taşıdığı için, ayrıca o maddenin kendisinin hem de tümünün oylamasında beşte üç (360) olumlu rey aranmadığı için Anayasa’nın ve İçtüzüğün ihlali vardır” dedi. Altay, kanunun “başlıca” yönünden iptali için de AYM’ye başvuracaklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.