DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Kemal Kılıçdaroğlu: “Bu kumpası karışıklığa itmek boynumun borcu”

26.05.2020
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de ekrana gelen İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

* Örgütlendiğiniz zaman daha güçlü ülkü gelebilirsiniz diye bina görevlilerini örgütlenmeye çağırdık. Taşeron işçilerini tüm işlem içinde önce dernek kurup örgütlenmelerini istedik, daha sonra bu işçilerin büyük bir kısmı haklarını aldılar.

* Apartman görevlileri için de bunların yapılması gerekli. Covid-19 sürecinde direkt riskle onlar aleyhinde karşıyalar.

* Biz ülkeyi yönetmeye hazırız. En dar yürütülecek kurum devlet yönetimidir. Herkesin görevi yazan, cümbür cemaat kendi görevini yaptığı vakit her şey saat gibi çalışır. En iyi idareci kendisine en düşük ihtiyaç hissedilen yöneticidir.

“İKTİDAR KENDİSİNİ HERKESİN ÜZERİNDE GÖRÜYOR”

* Geçen bayramda bir teklifim oldu. Bütün parti liderlerini gösteri edin bir masada, hiç siyaset konuşmadan, gençliğimizi eskileri anlatalım. Biz de bir aileden bir çevreden yetiştik bunları anlatalım. Lakin bu kabul edilmedi. Hepimizin karşılıklı hedefi Türkiye’yi nasıl büyütebiliriz?

* Bunların hepsini oturup konuşmak lüzumlu. Geçmişte liderler turu yapılırdı. Her parti kendi görüşünü aktarırdı. Acilen kabul edilmiyor, iktidar kabul etmiyor. Kendisini herkesin üzerinde görüyor, bu kibir dediğimiz bir tutum.

ERDOĞAN ÇAĞIRIRSA NE SÖYLERDİ?

* Önce gergin olmamasını, israfın önlemesi için çaba harcamasını, STK’lar konusunda fark yapmamasını, bu ülkenin çiftçisi, esnafı ile konuşmasını isterdim.

*  Emin aralıklarla diğer genel başkanları eğlence etmesini. Bayram günü verilecek bir karşılıklı resim isterdim. Tarafsızlık ilkesi içinde bütün siyasi partilere eşit mesafede olmasını isterdim.

* Eğer devleti yönetecekseniz, tarafsızlık fazla önemlidir. Adaletin yetersiz oluğunu söylüyor yurttaş. Hak hava gibidir. Hava kirlenmeden gereksinim duymazsınız. Eğer siz adaletsizliği beslerseniz ülkeyi yönetemezsiniz.

* Arada siyasi parti liderlerini eğlence edip onların düşüncelerini almasını. Kendisinin parti başkanlığından istifa etmesini,açıklık ilkesi içinde tüm siyasi partilere eşit mesafede olması gerektiğini söylerdim.

“TÜRKİYE’DE ADALET VAR MI?”

* Muhakkak böylece devleti yönetecekseniz, ilke çok önemlidir. Bugün adalet Türkiye’de var mıdır? diye yapılan anketlerde yeterli olmadığı söyleniyor.

* Hiç yok kendimce. Olsa adalet yürüyüşü yapar mıydık biz? Siz adaletsizliği beslerseniz o zaman ülkeyi yönetemezsiniz. Eğer bir siyasetçi adaleti kendi idare anlayışını birincil noktasına koymuyorsa asla başarılı olamaz.

“SALGIN SÜRECİ FAZLA BAŞARILI YÖNETİLEBİLİRDİ”

* Covid-19 süreci fazla başarılı yönetilebilirdi. Kaynaklar dürüst kullanılabilirdi. Özveride bulunması gerekenler, gerçek özveride bulunabilirdi.Ekonomide birincil yapacağım işlerden birisi devlette tasarruf. Devlette önemli bir müsriflik var.

* Bursa AKP il toplantısında Sayın Bülent Arınç konuşuyor… İsrafın önünü alsak sizden ödenti almamıza gerek kalmaz. İsraf konusunda karnemiz kırıktır. İki; içten doğru bir bütçe yapacaksınız. Yüzde 5 büyüyecek miyiz? Hayır. O süre bu bütçenin bir anlamı değil. Yeni bir bütçe, veya yeni bir ek bütçe getirin dedim. Bütçe açığı ne değin öngörüldü? 139 milyar 2019’da. İlk çeyrekte bunun yarısı gitti.

*  Gelin ilave bütçe getirelim, pandemi sürecini aşalım. Türkiye varlıklı bir ülke, kaynak da var. Fazla daha düşük bedellerle borçlanılabilir. Türkiye’nin bereketli toprakları, gayretli insanı var. En büyük kaynak gençlerimiz. İşsizlik var. Bir ev düşünün, baba işsiz, anne işsiz, evlat işsiz. Aynı evde birbirlerinin yüzüne bakamıyorlar.

* Pandemi sıkıntısında eleman sıkıntısı vardı. Niçin atanmıyor bunlar. Eğitimde ciddi boşluğumuz var. Tasarrufu yapa yapa 20 bin öğretmenin maaşından yaptılar.

* Engelli kadroları manâsız. Niçin doldurulmuyor? Engelli vatandaşlarımızdan tasarruf yapıyorlar. Ziraat mühendisleri, veterinerler var. Bir imal seferberliği başlatıldığını ve bunların çalıştığını düşünün.

“OTURAN ADAMIN BORCU ARTTI”

* Pandemide oturan adamın borcu arttı. Fakat devletten döviz garantili ihale alanların hepsinin karları fazla. Bu mudur adalet? Bunu söylemeyecek miyiz? Ben istemez miyim her hanede refah olsun? Üniversiteyi tüketen bir çocuğun işsiz kalması ne demektir?

MEHMET DİŞLİ AÇIKLAMASI

* Gayet açık. MİT üzerine düşeni yapmış, FETÖ’cüleri tespit etmiş. Son gece ne oluyorsa o yerinde kalıyor? Ne oluyor. Bu işin başında olan karar veren kim. Ben değilim, başbakan da değil, cumhurbaşkanıdır.

* Başbakan emekli edilmesini istemiş, MİT emekli edilsin demiş. Kim müdahale edebilir buna? Her MGK toplantısında MİT’in raporu vardır. MİT ordudaki yapılanmayı peşine düşüp takip ediyor biliyor. MİT Başkanı ve Dönemin Genelkurmay Başkanı neden araştırma komisyonuna gelip neden konuşmadı. Erdoğan neden bunlara izin vermedi? Tüm ayrıntılar zamanla ortaya çıkacaktır.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakan olarak başkanı olduğu 2015 Yüksek Askeri Şurası’nda, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olarak Genelkurmay’da tutuklanan eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin MİT’ten gelen raporlar doğrultusunda emekli edileceğini, ancak kararın son anda uygulanmadığını açıklama etmişti.

“ONLAR CHP’Yİ TAHRİK ETMEK İSTİYORLAR”

* İş Bankası hisselerini biz sadece temsilcilik ediyoruz. Oradan bir gelirimiz yok. Atatürk’ün bir mirası var. Biz bu vasiyetin gereğini yerine getiriyoruz. İş Bankası’nın iç işlerine hiç karışmayız.

* Dört arkadaşımız görevli atanıyor onlara. Onlara da iç işlerine karışmamalarını söylüyoruz. Neden İş Bankası? 20 Temmuz’dan sonra bir sivil darbe dönemi yaşıyoruz. Onlar CHP’yi tahrik etmek istiyorlar.

“ERDOĞAN AHLAK DIŞI SUÇLUYOR”

* Erdoğan, toplumun yaşadığı derin sarsılmayı gözden kaçırmak için bir düşman yaratma ardından. Onun için düşman da CHP. Kuralsız bir şekilde ara sıra de ahlak dışı suçluyor.

* Adana’da bizim belediyelerimiz, vali ve kaymakamın isteği üstüne 195 personel vermiş yardım dağıtımına. Arabalar vermişiz. Kim suçlu oluyor, yeniden bizim belediyelerimiz. Gençlik kolları başkanımız gözaltına alınıyor, özgür bırakılıyor. Sonra Erdoğan çıkıp konuşuyor. Çocuk baştan gözaltında.

“ERDOĞAN GİDECEĞİNİ GÖRÜYOR”

* İzmir’de provokatif bir durum üretilmiş. Yapanı, suçluları bulun diyoruz. Bulunmuyor. CHP’li bir arkadaşımız gözaltına alınıyor. CHP suçlanıyor. Bu şüphesiz provokatif bir durum, İzmir gibi bir yerde. Bir hafıza tutulması var. Gideceğini görüyor bu beyefendi. O yüzden CHP’yi geriletme arkasında.

* Neden gerilesin CHP kardeşim. CHP halktan yandan, bölücülük mü yapıyor hayır. Bizim belediye başkanlarımız tarih yazıyor ya. CHP’li belediyeler Insanlar İttifakı’nın belediye başkanlarıdır.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI

* Seçime gidilip gidilmeyeceğine iki birey karar verir. Birisi Erdoğan’dır diğeri de ortaklığı bozup bozmayacağı belirlenmiş olmayan Sayın Bahçeli’dir.

* Erdoğan erken seçim diyebilir. Sayın Bahçeli de “Ben bunlardan bıktım, ekonominin hali besbelli” der erken tercih ister.

“BABACAN VE DAVUTOĞLU İÇİN KUMPAS KURUYORLAR”

* Biz derhal her şeyimizle hazırız. Alanlardayız. Onlar erken tercih desin ya da demesin. Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasını nasıl yaptılar. YSK’da kumpas kurdular. Hemen Ali Babacan ve Davutoğlu için de kumpas kuruyorlar. Bu kumpası karışıklığa itmek benim boynumun borcudur.

* Seçim barajını kim getirdi? Darbeciler. Madem darbeye karşısın niçin bu anayasayı değiştirmiyorsun.

“BABACAN BİRİKİM SAHİBİ BİR İNSANDIR”

* Babacan sürükleyici bir insan. O yapı içerisinde Babacan da Davutoğlu da adı yolsuzluğu bulaşmamış, o yapılanmada nadir insanlardan. Sayın Babacan, ekonomide kaynakların nereye kullanılması gerektiği konusunda birikim sahibi bir insandır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.